Es Carnatge: «Gairebé hi ha tant plàstic com arena»

La borrasca Glòria ha arrossegat fins a les nostres costes ingents quantitats de residus, especialment de plàstics de mida petita. Ahir, una vintena de voluntaris, en col·laboració amb Formentera sense Plàstic, Consell de Formentera i Qué Celeste van retirar uns 300 kg de residus de cala en Baster i part des Carnatge. Els residus foren dipositats en un punt accessible de la costa i s’envià la geolocalització als serveis municipals perquè procedeixin a retirar-los.
Un dels voluntaris, Pep Campillo, ha explicat que s’esperava «plàstic més gros, com ampolles, però hem trobat milers de taps de plàstic i bastonets d’orelles» i ha afegit que «mai havia vist cap zona de Formentera amb tant de plàstic», concloent que «gairebé hi ha tant plàstic com sorra».
Una altra de les voluntàries, Ana Negre, ha indicat que «el plàstic no se’n va ni es desfà, l’hem d’anar recollint perquè si no tendrem sempre les platges plenes de brutor».

Residus agrupats a la part alta de la costa, llestos per ser retirats.

A més dels residus citats, s’han retirat d’aquesta zona un bidó metàl·lic, cordes de gran format, bidons plàstic i restes de vaixell.
Aquesta és la segona neteja que es porta a terme enguany i en aquest cas, la recollida ha estat a iniciativa d’un particular, que avisà al col·lectiu de Formentera sense Plàstic per organitzar l’encontre.

About Author

Comments are closed.

background