Formentera acull el primer Simposi Internacional de Restauració en Arqueologia Subaquàtica

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, inauguraren ahir divendres la primera edició del Simposi Internacional de Restauració en Arqueologia Subaquàtica que se celebra durant aquest cap de setmana a la sala de plens del Consell de Formentera.
Organitzat per l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (Ibeam), aquest primer simposi en què participen 45 especialistes procedents de quinze països pretén servir com a plataforma de divulgació dels projectes més innovadors en la preservació del patrimoni marítim que es donen actualment al llarg de tot el món.
En la inauguració, la presidenta ha mostrat la seva satisfacció per «la celebració d’aquest esdeveniment a l’illa amb prestigiosos experts mundials de l’arqueologia subaquàtica», mentre que la consellera de Patrimoni ha subratllat els valors patrimonials de l’illa i el treball que s’està realitzant, com l’elaboració de la Carta arqueològica subaquàtica de Formentera.

Una cita bianual
L’esdeveniment compta amb la col·laboració d’entitats científiques tan importants com el Centro Internacional de Arqueología Subacuática de la UNESCO (Croàcia), l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE), el Centro de Investigaciones del Patrimonio Costero (Uruguai) o la universitat de Flinders (Austràlia) entre d’altres.
S’espera que aquest primer simposi es converteixi en una cita bianual que permeti la formació de futures generacions de restauradors del patrimoni cultural submergit així com una plataforma de col·laboració entre diferents institucions científiques.
A més de la col·laboració del Consell de Formentera, el simposi compta amb el patrocini de TrasmapiOk Rent a Car, Fundación Julián Vilás i la Fundación Abel Matutes.

About Author

Comments are closed.

background