Formentera acull el segon Curs pràctic de conservació de metalls subaquàtics

El Consell de Formentera informa que dimecres s’inicià el II Curs Pràctic de Conservació de Metalls de Procedència Subaquàtica. La consellera de Patrimoni, Susana Labrador, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta, ja que «tenim un patrimoni que cal conservar i que, de ben segur, s’ampliarà amb futures troballes. Per això, és capital disposar de professionals amb coneixement específics que ens hi puguin ajudar».
Aquesta és la segona ocasió que Formentera acull un curs d’aquestes característiques. Des d’aquest dimecres i fins al dissabte vinent, una desena de conservadors -restauradors de diverses procedències, es concentren a l’illa per aprendre de primera mà de dos experts de màxim nivell, Philippe de Viviés i JeanBernard Memet, les darreres tècniques destinades al tractament d’objectes metàl·lics de procedència subaquàtica.
El curs, teòric i pràctic, està organitzat pel Consell de Formentera i l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM), i compta amb la col·laboració del Museu Arqueòlogic d’Eivissa i Formentera i el suport de la naviliera Trasmapi.
Per a l’arqueòleg subaquàtic Javier Rodríguez, coordinador del curs, es tracta de «donar una visió sobre la figura d’un conservador – restaurador en el procés d’una excavació subaquàtica, des de la planificació de la intervenció fins a l’actuació in situ i el posterior tractament dels objectes extrets al laboratori per a acabar exposats al museu».
Perquè els alumnes puguin aprofundir en les tècniques de conservació, les jornades pràctiques preveuen la restauració d’una àncora extreta l’any 1997 en aigües properes al far de la Mola que data dels segles XVII/XVIII.

About Author

Comments are closed.

background