Formentera comença el curs sense sense incidències i amb la novetat de Primària a ca ses Monges

Avui ha començat el curs 2019/20 amb l’habitual densitat del trànsit a les zones escolars de Sant Francesc i Sant Ferran. A més, i malgrat les previsions, els infants han pogut accedir als centres sense complicacions en la meteorologia.
Enguany el col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc comptarà amb 422 alumnes i 33 professors. Pel que fa als boixos i boixes, 120 pertanyen al cicle d’Infantil, 300 a Primària i dos a Educació Especial.
A Sant Ferran hi ha 32 docents i 352 alumnes en el nou curs, dels quals 102 són d’Infantil i 250 de Primària. A més, cal mencionar que aquest centre és el que compta amb més aules prefabricades de tot Formentera, arribant fins a les 8 unitats per satisfer la demanda de l’alumnat.
Al col·legi de la Mola, on fan feina sis mestres, hi acudiran 62 alumnes, dels quals 21 són del cicle d’Infantil i 41 de Primària.

Primària a ca ses Monges
D’altra banda, el Col·legi Virgen Milagrosa també comença les classes, amb la novetat que enguany impartirà primer i segon de Primària en règim d’educació privada. Aquests dos grups comptaran amb dos docents i 11 i 12 alumnes respectivament, a l’espera que s’hi puguin inscriure nous alumnes d’última hora. En el tram del segon cicle d’Infantil, que és concertat, comencen el curs 59 boixos i boixes que disposaran de cinc mestres.

Novetats a l’institut
A l’Institut Marc Ferrer, també comencen els cursos d’Educació Secundària i Batxillerat, mentre que les classes de Formació Professional arrencaran a finals de mes.
Aquest centre, que comptarà amb 59 professors, acollirà a 287 estudiants de Secundària, sis a l’aula d’Educació Especial, 50 a Batxillerat i 26 a FP.
Sobre la Formació Professional, destacam que després d’anys de no fer-ho, enguany torna a impartir-se a Formentera el Grau Mitjà d’Administració i Gestió, que compta amb set matriculats. Es tracta d’una oferta que s’uneix a la que ja existia el curs passat, és a dir, el cicle bàsic de Cuina i Serveis, el Grau Mitjà de Serveis de Restauració i el Grau Mitjà de Cuina i Pastisseria.

Menys interins
Cal destacar que Comissions Obreres assenyala que la taxa de docents interins a Formentera i Eivissa se situa per sota del 40% «després de més d’una dècada», cosa que permet comptar amb una plantilla més estable, ja que 140 docents de les Pitiüses «han consolidat «el seu lloc de treball, tot reduint la interinitat en un 8%.

About Author

Comments are closed.

background