Formentera Sense Plàstic «certifica» a 44 empreses en la nova campanya: ja tens la teva estrella?

Formentera Sense Plàstic ha llançat la seva nova campanya de Certificació per a Empreses amb el lema Ja tens la teva estrella?, convidant a totes les empreses líders i innovadores del sector HORECA, a començar a eliminar i reduir els plàstics d’un sol ús per protegir el medi ambient de l’illa. «Des del moviment Formentera i Eivissa Sense Plàstic creiem que només si tots unim les nostres forces en l’àmbit local les ONG, les empreses i els governs, podem enfrontar la crisi mundial del plàstic. Per aquest motiu, convidem a totes les empreses a respondre a aquesta crida d’acció i obrir el camí cap a una Formentera i Eivissa Lliure de Plàstics per a l’any 2023», comenta Mikel Gabarain, coordinador de Formentera Sense Plàstic.

Objectiu: abans de 2023
Amb l’aprovació de lleis pioneres tant en l’àmbit balear com en l’àmbit europeu, a partir del 2021 es van prohibir els plàstics d’un sol ús, que són els que més contaminen les nostres costes (com palletes, gots, plats, coberts, etc.). En línia amb aquestes lleis, el moviment ha creat una Certificació per a empreses Sense Plàstic que s’atorgarà a aquelles empreses que desitgen situar-se en l’avantguarda d’aquest moviment. La campanya està aquest primer any en fase pilot, perquè des de l’entitat es vol acompanyar a les empreses en aquest camí.
Un procés amb el qual no només es vol aconseguir que les empreses operin sense plàstics d’un sol ús, sinó que també se les ajudarà a identificar tots els possibles reptes que poden trobar a l’hora de fer aquest canvi i així, buscar junts les millors solucions i alternatives per reduir la petjada de plàstic, per poder mantenir la bellesa de la natura de Formentera. «Estem en un punt en què necessitem canviar urgentment la forma en què produïm i consumim plàstic. Netejar Formentera de residus plàstics és una responsabilitat de tots. Per donar visibilitat a totes les bones pràctiques, aspirem a crear una onada positiva en l’àmbit local, que ens inspirarà a tots per eliminar els plàstics d’un sol ús de les nostres» ha declarat Mikel Gabarain.

Com aconseguir el Certificat
Per obtenir aquest certificat, aquest any les empreses han de complir dos compromisos: eliminar 3 productes de plàstic d’un sol ús el primer any, i crear un marc cronològic per a la reducció i l’eliminació dels plàstics d’un sol ús de la seva empresa en un termini de 5 anys (2023). Aquesta certificació s’anirà revisant anualment.
El certificat, que compta amb un procés més senzill per a la seva implementació en aquest primer any, qualifica a les empreses que facin passos cap a un futur sense plàstics en 3 categories:

1 estrella: per eliminar 3 articles de plàstic d’un sol ús.
2 estrelles: per eliminar el 50% dels articles de plàstic d’un sol ús.
3 estrelles: per eliminar el 100% dels articles de plàstic d’un sol ús.

About Author

Comments are closed.

background