Formentera signa un conveni per desenvolupar el pacte per al clima i l’energia a l’illa

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller balear de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, han signat a Palma un conveni per desenvolupar el Pacte europeu de batles i batlesses per al clima i l’energia a Formentera. Aquesta adhesió implica el compromís voluntari de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de crear plans d’acció contra el canvi climàtic.

Aplicació del pla a Formentera
En el cas específic de Formentera, la institució insular haurà de proporcionar els mitjans tècnics i estratègics per adequar una estructura que permeti la creació i el desenvolupament del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima per a l’horitzó 2030. Així, en 10 anys està prevista la reducció, com a mínim, del 40% de CO₂; l’increment de la resiliència davant els efectes del canvi climàtic i l’augment de la cooperació amb les autoritats locals i regionals per millorar l’accés a una energia segura, sostenible i assequible.
La signatura d’aquest Conveni no comporta cap obligació econòmica a les parts. En tot cas, sí que s’hauran d’aportar els recursos humans i materials que siguin necessaris. Així, la Conselleria de balear de Transició Energètica ha de proporcionar assistència tècnica i estratègica al Consell de Formentera.

Alejandra Ferrer s’ha mostrat satisfeta d’haver pogut signar aquest pacte que significa una passa decidida de totes les illes per treballar contra el canvi climàtic, «acords com aquest són molt importants per garantir que hi hagi una acció coordinada entre totes les illes en un territori tan vulnerable com la mediterrània. Formentera sempre ha estat capdavantera en aquest camí cap a la sostenibilitat i transició energètica, i aquesta signatura garanteix la possibilitat de continuar fent feina de manera decidida».

El Conveni entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i el Consell Insular de Formentera té una vigència de quatre anys, prorrogables. Se’n farà el seguiment mitjançant la Comissió de Seguiment, Vigilància i Control del Conveni. L’òrgan es reunirà, com a mínim, una vegada a l’any i serà l’encarregat d’aprovar el Pla Anual d’Actuacions i de valorar les actuacions realitzades.

About Author

Comments are closed.

background