TOP
Imatge del happening des caló des Mort de Juan González Fornés i Melba Levick.

Foto as caló des Mort per denunciar la deshumanització de les migracions

Pocs dies després de l’arribada a Formentera de la darrera barca amb persones provinents d’Algèria, es caló des Mort es convertí el passat diumenge en l’escenari d’un happening que vol denunciar la deshumanització de la mirada que fem cap a les migracions.
El productor Txarli de la Rubia ha escollit aquest indret en què voluntaris i turistes escenificarien una imatge, amb desenes de persones flotant sobre les cristal·lines aigües, que fou captada pels fotògrafs Melba Levick i Juan González Fornés.
Aquest fotògraf, valencià d’origen que des de fa anys treballa a temporades a Formentera, ha explicat a Ràdio Illa que “la imatge que hem obtingut no és una obra en si, l’obra és el que va ocórrer”. És a dir, que desenes de voluntaris es prestessin a fer-se la foto flotant a l’aigua, com cossos inerts. González Fornés indica que “l’actitud dels turistes que hi havia a la platja també va ser molt important: alguns es van unir a l’acció, i altres van preferir mirar cap a una altra banda”, reflectint les diverses postures amb què la nostra societat aborda aquest assumpte.

El viatge fallit i la nuesa
En la mateixa imatge, diu González Fornés, “veiem els qui han fet un viatge fallit, amb els cossos surant, i els qui han fet un viatge amable, que estan seguts sobre la tovallola”.
Respecte a la nuesa d’alguns cossos, el fotògraf indica que es va donar llibertat als participants a despullar-se o sortir vestits, però que la visió de la pell, tendeix a cridar “l’atenció cap al caràcter humà de les persones, i deixa de banda altres dades que ens podrien aportar els vestits”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES