GentxFormentera critica al PP i a Ciutadans per fer costat al Govern espanyol en el rebuig de la prohibició de les prospeccions a la Mediterrània

El partit insularista assenyala que d’aquesta manera el Govern de Mariano Rajoy intenta vetar la possibilitat d’acabar amb les prospeccions petrolieres i els projectes d’exploració d’hidrocarburs a la Mediterrània espanyola, tal i com es ve demanant des de les Illes Balears al llarg dels darrers anys.

Segons GxF aquesta és una nova mostra de manca de respecte cap a la sobirania del Parlament de les Illes Balears, que aprovà per unanimitat una proposició de Llei en aquest sentit el passat abril.

El partit de Jaume Ferrer recorda que mentre la proposta de mantenir el Mediterrani lliure de prospeccions és rebutjada per qüestions pressupostàries l’estat paga indemnitzacions multimilionàries sense justificar i sense pressupostar, quan es tracta de projectes com ara el cas de la plataforma d’emmagatzematge de gas CASTOR, que costarà fins a 3.400 milions d’euros a tots els contribuents.

DE fet, en el cas de l’aturada de les prospeccions a la nostra mar, l’estat ha xifrat en 4,7 milions d’euros les indemnitzacions que suposadament s’haurien de pagar a les empreses.

Des de GentxFormentera es fa una crida al Partit Socialista i Unidos Podemos perquè amb el seus vots combatin el veto del Govern de l’Estat i de la Mesa del Congrés per permetre la tramitació de la proposició de llei, que emana del Parlament balear i que demana una Mediterrània lliure de prospeccions.

About Author

Comments are closed.

background