Gota freda amb algunes complicacions, però benvinguda

Finalment va ploure sobre Formentera. Va ser ahir dimarts, amb unes precipitacions abundants que varen causar algunes molèsties en forma d’avaries i apagades elèctriques així com petites inundacions, però que en general van ser ben rebudes després de gairebé quatre mesos amb sols un litre d’aigua de pluja i la sequera i risc d’incendi que això podia provocar.

La “gota freda” va afectar Formentera des de primeres hores del matí, essent especialment intensa entre el migdia i les dues i mitja de la tarda. Quant al volum de les precipitacions, la zona amb més pluviometria registrada va ser la Mola, amb gairebé 70 litres per metre quadrat, 65 d’ells en menys d’una hora. A es Caló se’n van mesurar 62, a la Savina 40, a Sant Francesc 34 i mig, i a es Pujols prop de 20.

Les tempestes van provocar també afectacions a la xarxa elèctrica. Segons Endesa, els primers afectats es registraven cap a les 11.30 hores, amb pluja acompanyada d’un important component elèctric, amb més de 4000 llamps registrats a les Pitiüses. A les 15.30 hores hi havia 272 clients sense servei a l’illa, sobretot a Sant Francesc, amb apagades intermitents. Entre les quatre i les cinc de la tarda, l’elèctrica donava per restablert el servei.

Malgrat aquestes dades, amb Ràdio Illa es van posar en contacte diversos veïns de can Parra i de la zona de Migjorn queixant-se d’apagades permanents de llarga durada i des del matí.

Així mateix, els bombers del Consell de Formentera van haver d’acudir a darrera hora de la tarda a sufocar un incendi originat en un pal de llum a la zona des Mal Pas. Els bombers rebien l’avís a les 19.24h. Acudiren a la zona quatre agents amb un camió i una pick-up, a més d’agents de la Policia Local i de Protecció Civil. Es va haver de realitzar un tall de llum per poder dur a terme l’actuació contra l’incendi, finalitzant les feines a les 20.20 hores. Prèviament, els bombers ja havien atès dues incidències més a causa d’acumulació d’aigua, la més destacada al passeig des Caló.

Bombeig d’acumulació d’aigua

 

Pal de la llum cremant al Mal Pas

Destrossa accés a Caló des Mort

About Author

Comments are closed.

background