El Govern denuncia possibles crims contra la humanitat a la fossa de Porreres

L’executiu d’Armengol ha autoritzat l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a presentar una denúncia davant Fiscalia pels indicis de possibles crims contra la humanitat a la fossa comuna de Porreres, fonamentada en les informacions que han aportat els cossos exhumats.
La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha ressaltat que es tracta del primer govern autonòmic que presentarà una denúncia després de l’exhumació d’una fossa amb víctimes del franquisme.
La decisió és conseqüència de la Llei aprovada al Parlament el 2016 per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, en la qual s’inclou l’obligatorietat del Govern de presentar denúncia davant Fiscalia si hi ha indicis de la comissió de possibles crims contra la humanitat.
L’exhumació de les fosses del cementiri de Porreres va començar el novembre de 2016 i l’excavació va permetre recuperar un total de 49 cossos en nou fosses. Els estudis permeteren establir que en tots els casos les víctimes havien patit una mort violenta.

About Author

Comments are closed.

background