GxF acusa a UGT Formentera de prestar-se al «joc polític»

Gent per Formentera ha fet públic un comunicat en què «vol expressar la seva més profunda decepció per l’actitud de la secretaria d’administració local del sindicat UGT a Formentera» que «enfosqueix els brillants 130 anys d’història del sindicat arreu de l’Estat».
La nota indica que «Gent per Formentera, com a formació política, no ha dubtat mai de la necessitat i idoneïtat de la feina sindical, com ja s’ha demostrat recentment donant suport públic a la vaga i reivindicacions de
les kellys, ja que com a força progressista està en el nostre ADN la defensa del dret al treball digne, tot i no tenir, com altres partits, un sindicat amic i vinculat històricament i ara sembla que a Formentera també orgànicament».

Agressius atacs personals contra Parellada
El comunicat assenyala que «els constants i agressius atacs personals que des del cap visible d’aquesta entitat a Formentera es fan contra la nostra companya Vanessa Parellada, mereixen una resposta pública.
El senyor José Ramón Mateos i la seva companya sentimental, han acusat públicament abans del procés electoral, amb nota de premsa pública de suport del sindicat UGT, de vulneració de drets fonamentals de l’exercici del dret sindicals i de la conciliació familiar al Consell Insular de Formentera governat en aquells moments en solitari per GxF.
Acusacions totes elles molt greus, per un partit que té en la defensa d’aquests drets, part de la seva raó de ser. Totes i cadascuna de les seves intervencions públiques responen a un interès polític en ​desacreditar a la nostra formació».

Seguidisme d’un sol partit
Segons «GxF un sindicat seriós no s’hauria de prestar al joc polític i fer seguidisme dels interessos d’un sol partit progressista a Formentera. El que no expliquen a les seves comunicacions públiques és que les dues acusacions amb més càrrega política i que més titulars periodístics han copat no han estat estimades pels jutjats, no s’ha posat cap obstacle o objecció a la seva activitat sindical o de conciliació. No es pot apreciar cap infracció d’aquest dret fonamental i sí que aprecia un frau de llei i manca de bona fe en les comunicacions de l’alliberat sindical amb l’administració».

Les sentències no sustenten les «greus acusacions»
El comunicat assegura que la des de GxF «no creiem que com a partit ens pertoqui a nosaltres fer una valoració tècnica de la sentència, però volem remarcar que les greus acusacions polítiques emeses no han estat sustentades en cap sentència, i no entenem que la funció del sindicat sigui demanar responsabilitats polítiques i menys indicar que ha de pagar costes de la seva butxaca; la sentència no condemna en costes la institució.
Gent per Formentera no pot permetre que s’intoxiqui l’opinió pública amb una interpretació tergiversada i interessada d’aquesta sentència que encara no és ferma».

About Author

Comments are closed.

background