GxF i socialistes estan reunits per tancar un acord de Govern

La candidata de Gent per Formentera, Alejandra Ferrer, i la secretària general de la formació insularista, Susana Labrador, es troben reunides en un establiment de Sant Ferran amb la presidenciable socialista, Ana Juan, i el secretari general del PSIB-PSOE de Formentera, Rafael Ramírez, amb l’objectiu de negociar un pacte de Govern pel Consell Insular de Formentera. Els contactes han començat aquest matí i avui a mitja tarda encara no havien conclòs.
Aquest vespre, els dos partits tenen previst traslladar el possible acord que sorgeixi d’aquestes converses a les respectives assemblees per sotmetre’l a l’aprovació de les militàncies.

Punts d’acord i distanciament
Cal recordar que fins avui, fonts de GxF i de l’agrupació socialista han destacat que existeix una sintonia comuna respecte a línies programàtiques i a la distribució de les àrees del nou executiu, però en canvi el principal escull per assolir el pacte ha estat el repartiment de la presidència. Així, mentre GxF (sis consellers i el 35,5% dels vots) proposa que Ferrer encapçali el Govern tres anys i Juan un, els socialistes (cinc consellers i el 26,8% dels sufragis) prefereixen una distribució de dos anys i dos anys.

About Author

Comments are closed.

background