GxF reclama al Govern balear que no rebaixi les assignacions als centres educatius

Gent per Formentera ha emès un comunicat en què «reclama a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca [del Govern balear]que no rebaixi les assignacions als centres educatius públics i que rectifiqui la mesura presa».
GxF continua afirmant que «els centres educatius públics de les Illes Balears han començat l’any amb la notícia de veure disminuïdes les seves assignacions econòmiques per part de la Conselleria pel fet que acumulaven romanents d’anys anteriors i per tant tenien estalvis. Una mesura que els ha agafat per sorpresa i que no té en compte la particularitat de cada centre ni la seva autonomia».
El partit insularista assenyala que «en el cas de Formentera, i entenem que no deu ser diferent de les altres illes, els centres educatius estalvien, ja que els està permès fer-ho, estalvien perquè ja s’han trobat en situacions complicades en anys de retallades, estalvien per fer front a despeses imprevistes i, sobretot, estalvien amb molt d’esforç per invertir en millores que repercutiran en el centre, en el projecte educatiu i per tant en les i els alumnes».

Sous de les «famílies»
«Aquest estalvi (romanent) no prové només de les assignacions de la conselleria», assegura GxF: «Les escoles i els instituts reben ingressos de les aportacions de les famílies, de subvencions que sol·liciten, de plans d’innovació que realitzen, de premis i concursos, d’activitats que executen…, és a dir, aquest estalvi prové de l’esforç i la gestió que es fa als centres educatius i que compta amb l’aprovació dels claustres i dels consells escolars dels centres que aproven els comptes que són nets i clars».
El comunicat indica que «aquesta mesura implica que les escoles i els instituts, que han d’aprovar al gener els seus pressupostos, es troben que no poden comptar amb els sous que pensaven i a aquestes alçades del curs hauran de modificar els seus plans i renunciar a inversions que tenien previstes per fer, ja que no s’han tingut en compte els motius pels quals s’ha generat aquest romanent».
Pel partit liderat per Susana Labrador, consellera insular d’Educació, «aquesta mesura implica canviar les ‘regles de joc’ a mig curs i sense haver-ho consensuat i sense tenir en compte l’autonomia de centres ni les particularitats i necessitats de les escoles i els instituts».
Per tot això, Gent x Formentera «reclama a la conselleria d’Educació, Universitat i Recerca que rectifiqui i faci marxa enrere amb aquesta mesura i que no rebaixi les assignacions dels centres educatius públics no universitaris».

About Author

Comments are closed.

background