L’Associació de Ramaders demana al Consell que modifiqui l’ordenança per acabar amb els atacs de cans al bestiar

En un escrit registrat el dilluns de la passada setmana, els ramaders de Formentera demanen al Consell Insular que es “faci complir” l’Ordenança Municipal que regula la Tinença d’Animals i que es modifiqui perquè “la mort d’un animal” com a conseqüència d’un atac passi a ser considerat “com a infracció molt greu”. A més, en l’escrit aquesta entitat indica que “any rere any se succeixen els atacs de cans”, com el que a mitjans de gener provocà la mort de set ovelles a la zona de Cala Saona.

40 ovelles i cabres mortes en dos anys
En aquest sentit, l’Associació assenyala que la reiteració d’aquests fets ha provocat “la mort de més de 40 ovelles o cabres en els darrers dos anys”, sense que hi hagi constància que l’administració hagi actuat contra els cans agressors. L’entitat assegura que aquests atacs causen un gran perjudici a les explotacions ramaderes, que a Formentera són de petites dimensions, de manera que una sola agressió “pot suposar la pràctica extinció de la seva activitat”. Com a conseqüència, segons l’Associació , “el cens oví i caprí ha disminuït dràsticament” i els “ramaders tenen un sentiment de frustració que els fa plantejar-se la continuïtat de la seva activitat”.

El PSOE demanà una campanya de conscienciació
Recordam que en el Ple de gener s’aprovà per unanimitat una proposta del PSOE per engegar una campanya de conscienciació i sensibilització entre els propietaris de cans, perquè no els tinguin amollats i sense control.

About Author

background