TOP

Les obres de l’avinguda Joan Castelló Guasch tindran un sobrecost del 42,75%

Segons avançava ahir Periódico de Ibiza, el pressupost de la primera fase de les obres, dutes a terme entre els mesos de gener i maig, havia de ser d’1.670.000 €, mentre que la quantitat finalment invertida  puja als 2.384.000 €.

Fonts del Consell de Formentera consultades per Ràdio Illa han confirmat aquest increment del 42,75%, encara que aclareixen que els 2.384.000 € suposen el cost total de les actuacions, de les que falta enllestir el tram comprès entre l’encreuament del bar Verdera i l’escola, que es durà a terme aquest hivern. L’encariment de les obres s’explica per l’augment, també, de la superfície d’obra executada, que s’incrementa en un 38%.

El passat 2 d’agost, la comissió de govern va donar el vistiplau a la modificació del projecte inicial presentada el 28 de juny pel director de les obres a causa de “la necessitat d’incloure noves unitats d’actuació no previstes inicialment, així com d’altres que vindrien a substituir les previstes en el projecte inicial”. Aquesta proposta, que fou avalada el 5 de juliol per l’Oficina de Supervisió de Projectes, detalla actuacions com la modificació, complement i ampliació de zones de pavimentació, detalls d’urbanització, traçat d’instal·lacions, mobiliari i unitats complementàries.

Així mateix, el passat febrer el Consell Insular va acordar dur a terme convenis urbanístics amb els propietaris de terrenys privats afectats pel projecte, ja que l’esborrany d’aquest indicava la necessitat d’actuar sobre espais “no edificats adjacents a l’avinguda afectada per les obres a l’efecte d’aconseguir un resultat harmoniós i homogeni”. Aquestes actuacions urbanístiques es faran l’hivern vinent, coincidint amb l’execució de les obres que falten per executar.

Compartir

PROGRAMES