Les tempestes poden deixar fins a 50 litres per hora i vents de 80 km/h

La Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes a partir d’avui.
Segons els butlletins de l’AEMET es poden produir precipitacions acumulades de fins a 50 l / m² en una hora i de 100 l / m² en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80 km / h, onades de 3 metres i calamarsa. No es descarta tampoc que es puguin formar tornados.

Prohibició d’activitats en espais naturals d’Eivissa
Davant d’aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat la prohibició de qualsevol mena d’activitat de risc en espais naturals, especialment a la Serra de Tramuntana i a l’illa d’Eivissa. S’aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, especialment el dimecres, dia d’inici del curs escolar.

Recomanacions generals
També s’aconsella a la ciutadania evitar els llocs on hi pugui haver despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no acostar-se a passejos marítims, espigons o penya-segats i, si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.
Per tal de coordinar les possibles actuacions conjuntes, la DGEI ha reunit el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.

About Author

Comments are closed.

background