Llàgrimes de Sant Llorenç la nit de diumenge

Enguany seran espectaculars perquè la lluna nova marca l’absència de llum que permetrà la seva observació en les millors condicions.

Ja fa algunes setmanes que es poden veure alguns estels fugaços, però serà aquest diumenge a partir de mitjanit i fins a les 3 de la matinada de dilluns.

Els perseids són una pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica que el cometa Swift-Tuttle deixa anar al seu pas. Les partícules de pols i sorra travessen l’atmosfera terrestre a una velocitat de 59 Km/segon, a causa d’aquesta velocitat extrema, les minúscules partícules del cometa -de la mida d’un gra de sorra- produeixen traces de llum.

S’aconsella cercar un indrets el més fosc possible, allunyat de contaminació lumínica, tenint en compte que els perseids irradien des del nord-est, tot i que es poden veure des de qualsevol punt.

Això si, no intenteu fotografiar les “llàgrimes de Sant Llorenç” amb el mòbil ja que us decebreu. Us caldrà una càmera reflex d’una certa qualitat i una llarga exposició.

Uns prismàtics senzills us ajudaran a veure-les millor, tot i que a simple vista s’observaran molt bé.

Si el que voleu es demanar un desig, segons la creença popular, les del diumenge no valen. Si sou supersticiosos haureu de mirar al cel a partir de mitjanit de dijous a divendres, ja que la tradició diu que els desitjos només els concedeix Sant Llorenç en la seva nit.

About Author

Comments are closed.

background