Mor l’artista César Ordás als 70 anys

L’artista i cuiner César Ordás García ha mort a les 4 h de dimarts, 21 de gener, a l’Hospital de Formentera, a l’edat de 70 anys, a conseqüència d’un càncer de pulmó. Ordás va néixer a León, on treballà de delineant abans de desplaçar-se a Barcelona per estudiar Arquitectura. En la localitat barcelonina d’Arenys de Mar establí un taller on treballà el cuir, una pràctica amb la qual s’aproximà al món de l’art, que no abandonaria durant la resta de la seva vida.

Arribada a l’illa
Descobrí Formentera l’any 1974, on desembarcà quan acompanyava a un amic en una travessa en veler pel Mediterrani. Impregnat per l’encant de l’illa, decidí quedar-s’hi, i és a Formentera on han nascut els seus dos fills, Celia i Lluís, i el seu nét, Joaquín.
Entre les diverses feines que ha desenvolupat a l’illa durant més de quatre dècades, col·laborà en un estudi d’arquitectura i ha exposat les seves creacions, especialment pintura i escultura, en espais públics, com l’Ajuntament Vell. Una de les seves peces més populars és l’escultura en bronze del ca eivissenc que s’instal·là en el Centre Antoni Tur Gabrielet.

L’Anselmo
Així mateix Ordás esdevingué molt popular a l’illa arran que a mitjans de la dècada dels vuitanta i fins al 2004, gestionés, juntament amb un altre soci, el quiosc Anselmo, a punta Pedrera. Aquest establiment oferia una peculiar proposta, amb embotits de León, peix fresc i estofats de llenties en ple estiu.
Ordás ha viscut els darrers mesos de vida a casa de la seva filla, atès per ella i el seu altre fill, a més de la seva exdona.

Comiat al tanatori
La vetlla serà dijous 23 gener, de 10 a 14 h al tanatori municipal. A les 13 h se celebrarà un acte de comiat en la seva memòria al mateix tanatori.

About Author

Comments are closed.

background