Ningú salva en Salvini

El ministre d’exteriors italià i home fort de la Lliga Nord, Matteo Salvini, frivolitzava el divendres passat a twitter sobre la crisi dels migrants a la Mediterrània recomanant als responsables de l’Open Arms que duguessin els migrants que tenen a bord a Formentera i Eivissa perquè es divertissin.

La piulada del polític d’extrema dreta transalpí va ser ràpidament resposta per Gent per Formentera, formació que es mostrava «escandalitzada» perquè Salvini es prengui de broma «la dramàtica situació en què es troben els immigrants rescatats per Open Arms i sobre la tragèdia humanitària a la mar mediterrània».

Des de GxF s’espera «que aviat Salvini sigui una anècdota a la llarga història de riquesa cultural i ports d’acollida de la nostra mar», i es demana als estats europeus que apliquin «polítiques valentes per afrontar i resoldre el drama dels immigrants que arriben a les nostres costes o moren pel camí», al mateix temps que es mostrava solidaritat amb els refugiats i es donava suport a l’Open Arms i a «les organitzacions que es dediquen a salvar les vides de les persones que fugen dels seus països buscant un futur amb esperança».

També des de les files del PSOE de Formentera es sumaven a les mostres de rebuig per les paraules ofensives, racistes i gens solidàries de Salvini; «De cap manera podem tolerar que un personatge que representa tot un poble, es refereixi amb aquest menyspreu cap a les persones que fugen de les seves llars per intentar trobar una millor vida. Ni tampoc que a aquest menyspreu hi inclogui el nom de les nostres illes».

Així mateix, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha volgut deixar ben clar que les burles de Salvini «no representen a la gent solidària que volem una Mediterrània i una Europa acollidora dins un món tolerant, multicultural i divers!».

També des d’Eivissa hi ha hagut reaccions, Vicent Marí, president del Consell d’Eivissa ha aclarit a Salvini que
«A Eivissa no es comparteixen les seves polítiques populistes i molt menys els comentaris inapropiats», mentre que ciutadans titllava Salvini de «roí» i «extremista» per «menysprear la vida de persones que no han tingut les mateixes oportunitats que ell» i l’Alcalde de Vila, Rafa Ruiz el definia com «un miserable i un feixista sense ànima» que «s’hauria de netejar la boca abans de parlar».

About Author

Comments are closed.

background