Nou atemptat contra la posidònia

Agents de Medi Ambient del Govern van denunciar la setmana passada al iot ‘Global’, de 74 metres d’eslora i bandera anglesa, per fondejar sobre posidònia en la zona de ses Illetes.

La infracció és doblement greu, ja que el patró del buc va fer cas omís d’un avís previ fet pel servei de vigilància de la posidònia en què se l’informava que estava malmetent la praderia.

Posidònia arrencada per l’àncora d’una embarcació

Després de l’obertura de l’expedient, serà ara la conselleria balear de Medi Ambient la que inicii el procediment sancionador. Recordem que s’estableixen multes de fins a 450.000 euros per a infraccions molt greus. D’altra banda, el iot Global està valorat en 95 milions d’euros.

Malgrat la mala praxi d’aquest iot de luxe, des de la Conselleria balear de Medi Ambient es mostren optimistes davant la consciència que estan prenent els navegants sobre la importància de no fondejar sobre posidònia, ja que a resulta de les 19.536 comprovacions de fondeig que s’han dut a terme a Formentera entre el 15 de maig i el 31 de juliol, sols ha calgut moure un total de 244 embarcacions.

About Author

Comments are closed.

background