Nou detinguts per desembarcar irregularment avui a Formentera

Nou persones han set detingudes avui abans del migdia per haver desembarcat aquest matí, al voltant de les 10 h de forma irregular a Formentera. Segons la Delegació de Govern, els arrestats, que eren tots homes, anaven indocumentats, però tot apunta que serien de nacionalitat algeriana, com ha succeït en els casos de les embarcacions arribades aquest estiu a Formentera. No es descarta que es puguin realitzar noves detencions.
La barca, de petita eslora i equipada amb un motor forabord de 40 cavalls, ha set localitzada al varador des Ram (la Mola). En el seu interior hi havia garrafes de gasolina, armilles salvavides i botelles d’aigua i llet, a més de roba.
La Delegació del Govern ha informat que aquest matí un turista ha vist «una embarcació tipus pastera» a la zona de Migjorn de Formentera i ha donat l’avís a les autoritats. La Guàrdia Civil ha posat en marxa un dispositiu per «trobar i detenir els seus ocupants» que inclouria mitjans aeris, segons han pogut confirmar veïns de la Mola.

Roba mullada
Un dels pescadors que fa feina as  Ram ha indicat a Ràdio Illa que els desembarcats suposadament haurien forçat la porta d’una petita cabana on guarda estris. Segons ha explicat l’home, ha trobat l’espai ple de roba mullada i amb evidències que havien emprat una pinta que guarda a la cabana. De fet, el mateix pescador, que ha volgut llevar importància als fets, ha indicat que en baixar cap als varadors s’ha creuat amb tres dels suposats immigrants irregulars, que marxaven a ritme «tranquil» i amb «bon aspecte» barda amunt.

Una altra barca desembarca a Mallorca
D’altra banda, la Delegació assenyala que el Servei Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) ha detectat una nova embarcació amb migrants al litoral del Cap Blanc, a Llucmajor (Mallorca). A les 8.30 h, l’embarcació ha set interceptada pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb cinc ocupants a bord. Aquestes cinc persones, entre les quals hi havia una dona, han set detingudes. Aquesta és la primera dona arribada en aquest tipus d’embarcació a les costes mallorquines durant el 2019. Cal recordar que ja es va detenir una dona en una de les embarcacions arribades a Formentera el dia 18 de setembre, sent la primera que desembarcava irregularment a les Illes durant 2019.

About Author

Comments are closed.

background