Obertes les inscripcions per als cursos d’agricultura infantil

El Consell, a través de l’àrea d’Agricultura, informa que des d’ahir dilluns està obert el termini d’inscripció ordinari dels tallers d’agricultura infantil, un període que es perllongarà fins a l’inici dels tallers o fins que les places estiguin totes completes. Els tallers s’iniciaran el dissabte 20 d’octubre i acabaran al mes de juny, coincidint aproximadament amb la finalització del calendari escolar de 2018/2019.
Aquesta activitat, adreçada als més petits, s’entén com una eina que afavoreix i contribueix a l’educació mediambiental i al desenvolupament individual i social de l’infant, ja que afegeix una dimensió pràctica als aprenentatges que dia a dia porten endavant. Així mateix, aquest coneixement del món rural i tradicional, fomenta el respecte i defensa de la natura, i viceversa.
Els tallers es desenvoluparan els dissabtes de matí, en dos grups separats de dues hores cadascun. Així, els horaris dels grups seran d’una banda de 09.30 a 11.30 hores adreçats a infants entre 4 i 6 anys i d’altra banda de 12 h a 14 h adreçats a nens entre 7 i 11 anys. La data de naixement dels participants haurà d’estar compresa entre els anys 2014 i 2007. Cada grup estarà integrat per un màxim de 12 al·lotes o al·lots.
El lloc de realització dels tallers serà l’Hort dels boixos i boixes, una àrea habilitada a prop de la Capella de sa Tanca Vella de Sant Francesc. Els alumnes han de dur roba còmoda i calçat adequat per als tallers, a més d’una ampolleta d’aigua. A més, l’àrea d’Agricultura elaborarà un llistat d’espera per aquells nens que no s’hagin inscrit dins el termini proposat.
El conseller del ram, Bartomeu Escandell, ha declarat que aquest curs es fa per quart any consecutiu després de la bona acollida que han tingut les darreres edicions. L’objectiu és que els més petits es «familiaritzin i gaudeixin de les tasques del camp, tan arrelades a la nostra illa». Escandell ha afegit que «A Formentera estam treballant per recuperar les feines del camp, amb projectes molt valuosos com els que es porten a terme amb la Cooperativa o la bassa de reg, però sense tenir en compte als més joves, que són les pageses i pagesos de demà, no ho aconseguirem».

About Author

Comments are closed.

background