Sa Unió critica que la declaració d’emergència climàtica reforci la Llei de Canvi Climàtic

El grup polític Sa Unió ha lamentat en nota de premsa que l’equip de Govern insular de GxF i PSOE «hagi utilitzat una proposició de declaració d’emergència climàtica a Formentera per intentar que es desplegui una llei, la 10/2019 de Canvi Climàtic i Transició Energètica» que el Govern balear «ha hagut de deixar en suspens» parcialment.
La coalició formada per PP, Compromís i independents, que s’ha abstingut en aquesta votació, recorda «que la part d’aquesta llei que prohibeix la circulació de vehicles dièsel a partir de l’any 2025 va estar impugnada pel mateix govern socialista de Pedro Sánchez». «Davant la possibilitat que es portés al Tribunal Constitucional», argumenta Sa Unió, «l’executiu de Francina Armengol va decidir deixar en suspens ‘sine die’ aquesta part de la llei».
El comunicat indica que «des de Sa Unió» s’ha «manifestat el total suport als antecedents i a la resta de punts de la proposició presentada -nou en total-, però per poder votar a favor» el grup de l’oposició ha «demanat que es retirés aquest punt per no poder assumir-lo». «No hi ha hagut enteniment i finalment hem optat per abstenir-nos manifestant, això sí, la nostra adhesió a la resta de punts», informa el comunicat.
«Sabem i som conscients de la importància d’aturar el canvi climàtic, secundem i ens adherim a les declaracions d’emergència climàtica aprovades ahir al Parlament Europeu i abans a l’Estat espanyol. Però en una declaració d’aquesta importància no podem acceptar l’intent de ‘colar’ un punt amb una connotació política com era el cas», assegura la nota.

Recollida d’animals domèstics
D’altra banda, el comunicat destaca que «avui s’ha aprovat per unanimitat del Ple una proposició que insta al Consell Insular a posar en marxa el servei de recollida d’animals domèstics morts. Aquesta obligació per part de l’administració local ja ve recollida en els diferents reglaments des de l’any 2013, però mai s’ha posat en funcionament». «Estem contents» afegeix el comunicat «que ben aviat els propietaris d’animals domèstics disposaran d’un servei que, prèvia sol·licitud, procedirà a la recollida i transport adients dels seus animals una vegada morts».
Finalment Sa Unió fa pública la «benvinguda al Ple a la nova consellera de Sa Unió, Maribel Castelló (PP), que avui a pres possessió del lloc» en substitució de la dimissionària Anna Negre (PP) i li desitja «molta sort».

About Author

Comments are closed.

background