Santi Colomar ofereix una xerrada sobre armes, lluita i resistència a Formentera

L’historiador parlarà de la presència d’armes quan l’illa estava despoblada i era punt de vigilància i lloc d’enfrontament entre eivissencs i corsaris nord-africans. També abordarà el període del segle XVIII, quan Formentera es va anar poblant i es varen organitzar a la nostra illa milícies populars, per fer front a qualsevol perill exterior.
Del segle XIX, Colomar destacarà que les armes continuaren presents a la vida quotidiana malgrat que havia desaparegut el perill exterior. A més, l’historiador evocarà un duel que va tenir lloc a can Damià des Trull l’any 1919. Ja al segle XX, Colomar es fixarà en la Guerra Civil i els episodis de lluita i resistència que hi va haver a Formentera. Concretament les vagues que la CNT va declarar a les salines durant la Segona República i les manifestacions que es produïren a la nostra illa per defensar espais naturals com sa Pedrera o evitar grans projectes com el càmping des Ca Marí.
La xerrada titulada “Armes, lluita i resistència a Formentera dels segles XVI al XX” tendrà lloc demà dijous a les 20.00 a la biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc.

About Author

Comments are closed.

background