Tornen les jornades d’estudis locals Joan Marí Cardona

Enguany la nova edició del cicle de conferències dedicades a difondre el coneixement en el camp del patrimoni cultural de Formentera se celebra la setmana del 2 al 6 d’octubre.
Estrenarà el programa el dilluns 2, Marina Mayans, de la Farmàcia de Sant Ferran, que parlarà sobre la investigació que ha realitzat sobre etnobotànica local, és a dir, l’estudi de les relacions entre plantes i persones, incloent-hi les seves aplicacions i usos tradicionals a Formentera.
El dimarts serà el torn de Benjamí Costa, director del Museu Arqueològic d’Eivissa, que parlarà sobre el patrimoni formenterer conservat en aquesta institució.
Dimecres 4 d’octubre els arqueòlegs María José Escandell i Ricard Marlasca faran una conferència sobre la necròpolis bizantina descoberta recentment a Sa Tanca Vella, al costat del camí vell de la Mola, en la seva arribada a Sant Francesc.
El dijous, el sacerdot i investigador Francesc Xavier Torres Peters parlarà sobre els documents relacionats amb Formentera de l’Arxiu Històric de la Pabordia d’Eivissa, és a dir, l’arxiu diocesà de les Pitiüses.
L’historiador mallorquí Antoni Marimon protagonitzarà la darrera conferència, el divendres 6 d’octubre, sobre l’emigració balear a Llatinoamèrica i en concret sobre el cas de Formentera.
Totes les xerrades són organitzades pel Consell Insular i tendran lloc a les 20 h a la sala actes de cultura, al costat de la biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc.

About Author

Comments are closed.

background