Versions contradictòries per explicar l’apagada que ahir deixà sense llum a 1500 abonats

Endesa ha informat que l’avaria que ahir provocà que 1500 clients de les zones de la Savina, Porto-salè i Sant Francesc es quedassin a les fosques es va produir per les obres que una empresa aliena a l’elèctrica està portant a terme a l’avinguda Porto-salè. Segons la companyia, la interrupció del subministrament es produí quan els operaris d’aquesta empresa van rompre accidentalment un cable elèctric soterrat.
Ara bé, l’empresa al·ludida aporta una altra versió. Aquesta empresa està realitzant per encàrrec d’Endesa les feines de millora en la canalització del cable soterrat d’una línia de mitja tensió de certa antiguitat que alimenta el transformador de Telefónica i que és motiu d’avaries recurrents. Així, segons aquesta font, els operaris de l’empresa no serien responsables de l’avaria perquè ahir, a causa de la pluja, acabaren de fer feina a les 17 h, mentre que el tall elèctric es produí dos hores més tard. A més, les mateixes fonts han indicat que els operaris no van tocar el cable soterrat, sinó que es van quedar a més de 20 centímetres de distància, com mana la normativa, que indica que només es pot intervenir en el cable d’Endesa quan es compta amb la presència d’operaris de l’elèctrica.

Retorn gradual de l’energia
Sigui com sigui ahir a les 19.09 uns 1500 establiments i llars de les zones de la Savina, Porto-salè, Sant Francesc i voltants patiren una sobtada interrupció del subministrament elèctric.
Abans de les 20 h l’energia anà tornant paulatinament a les zones afectades, començant per la Savina i Portosalè, de manera que entre les 20 i les 20.30 h els abonats afectats pel tall eren 604, tots ells de la zona de Sant Francesc i rodalia. Tot i que en el poble alguns carrers, com bona part de Pla del Rei, no perderen el subministrament en cap moment. Poc abans de les 20.30 h es restablí el servei a gran part de Sant Francesc, malgrat que uns 200 usuaris del nucli urbà van haver d’esperar fins a les 21.30 per recuperar la normalitat en el subministrament energètic.
L’avaria afectà molts comerços que no podien processar els pagaments mitjançant les caixes enregistradores a més d’instal·lacions municipals com el Poliesportiu, la Piscina o el centre Social es Molí, per la qual cosa se suspengueren momentàniament les emissions de Ràdio Illa. Ara bé, serveis com les màquines que expedeixen els tiquets de l’aparcament regulat han continuat funcionant sense cap incidència, perquè s’alimenten amb plaques solars, disposen de dos bateries i són completament autònomes.

About Author

Comments are closed.

background