Victòria trascendent (Formentera 3 Binissalem 2)

Calia guanyar després d’haver-se deixat cinc punts dels nou possibles en els darrers tres encontres, i així ha estat. Els Roig-i-negre han derrotat amb tres bons gols en un partit estrany, en el que el Binissalem, sense fer gran cosa, no ha tirat la tovallola en cap moment, i comencen en bon peu aquest darrer esprint de vuit partits per ser a les eliminatòries d’ascens a Segona B el mes de Maig. Fins llavors queden xocs que seran autèntiques finals contra equips com el Poblense, CD Eivissa o Platges de Calvià i visites gens fàcils començant la setmana vinent a camp del Son Cladera.

Pel que fa al partit d’avui, dia gris, amb pluja intermitent, fred, vent i 150 valents al Municipal de Sant Francesc disposats a fer front a les inclemències del temps per donar ales al seu equip des de la grada. Jornada que iniciàvem amb la mala notícia de la baixa per la resta de la temporada de Cifre per un trencament de turmell.

L’àrbitre ha xiulat l’inici del joc de forma puntual a les 12 h i el Formentera de seguida ha fet seu el control de la situació connectant ràpid, de forma dinàmica, cercant provocar l’espurna que els apropés de forma perillós a l’àrea contrària. No obstant aquest començament, el Binissalem ha contrarestat aquest inici dels homes de Gómez Roa movent la pilota amb criteri i posant difícil la recuperació de la mateixa pel Formentera. Així, després de 15 minuts allunyats de l’àrea, els roig-i-negre han tingut una gran ocasió a peus de Wadir que ha obligat al porter mallorquí Mateu a fer una aturada de molt de mèrit per desviar amb el peu una pilota rematada a boca de gol que entrava entres els tres pals.

El partit llavors ha embogit per uns instants fins que finalment al minut 27, Joseba Garmendia ha avançat els locals amb un espectacular gol de cap per l’escaire després d’una centrada precisa de Colau. Gol vist tantes i tantes vegades a San Mamés. Formentera que trepitjava més àrea i aquesta variant tàctica donava fruits.

La primera part ha mort amb un xut llunyà potent i ajustat de Ferreres que ha sortit llepant l’escaire de la porteria del Binissalem.

Els segons 45 minuts han començat sense canvis a cap dels dos equips i el Formentera ha ampliat ràpidament diferències amb un gol després d’una bona jugada d’equip que Wadir ha resolt amb una passada de la mort que un defensa ha desviat en pròpia porta per evitar el gol formenterer. 2 a 0 i les coses que es posaven franques pels locals.

Però no es pot dir blat si no és el sac i ben lligat, i els blaus han avisat amb un poderós xut al pal de Forteza, el millor home dels mallorquins avui al Municipal. I just després, en una contra molt ben tirada després d’una jugada d’estratègia fallida del Formentera a la pròpia àrea del Binissalem, els visitants han reduït distàncies amb un bon gol des de fora de l’àrea.

Quedava una mica més d’un quart d’hora i semblava que tocaria patir fins al final del partit. El Binissalem collava i donava entrada a dos homes de refresc. Però llavors ha arribat el millor moment del matí, amb una jugada preciosa en què amb un seguit de parets al primer toc, Moha -que havia sortit en aquest segon temps- ha aconseguit avançar fins a l’interior de l’àrea per creuar magistralment la pilota davant la sortida de Mateu. Tot l’equip feia una pinya per celebrar el gol i semblava que els locals tenien els deures fets per aquest diumenge.

Però, de nou, el Binissalem no ha volgut donar-se per vençut i en un rigorós penal provocat per Bonilla, han reduït l’avantatge del Formentera en el darrer sospir.

Ja no hi ha hagut temps per res més i ara toca centrar-se en la setmana vinent i encadenar una ratxa imprescindible de bons resultats sobre els 24 punts que resten per disputar.