Vueling expulsa dues dones d’un avió després que s’haguessin dirigit a una hostessa en català

Els fets tengueren lloc al vol de Vueling entre Barcelona i Maò de dissabte a la tarda. Segons recull Vilaweb, la resident a Menorca  Margarita Camps, de setanta-dos anys, es dirigí a l’hostessa en la llengua pròpia de les Illes i la integrant de la tripulació li respongué: “Vostè m’ha de contestar en castellà, o és que no el parla?”. En aquell moment, una altra passatgera, que passava pel passadís va dir-li a l’hostessa que “havia perdut el respecte a la clienta i que en un vol entre Barcelona i Menorca almenys havia d’entendre el català”.
Després d’això, el capità demanà parlar amb les dues dones a la plataforma d’accés a l’avió i, acompanyat per una parella de la Guàrdia Civil, els hi prohibí tornar a entrar a la nau.

Vetades per Vueling
Posteriorment els agents de l’Institut Armat identificaren a les dues afectades. Un cop expulsades del vol, totes dues van anar a les taquilles de Vueling a fer una reclamació i a comprar bitllets per al vol de l’endemà, però la companyia havia prohibit vendre més bitllets a aquestes persones.
Finalment compraren els bitllets amb el telèfon mòbil per evitar el veto.
Arran de la polèmica que ha suscitat l’expulsió de les dones, Vueling ha explicat que examinarà què va passar.
D’altra banda, l’eurodiputat Ramon Tremosa s’ha fet ressò dels fets i ha dit que denunciaria a la Comissió Europea la vulneració de drets fonamentals de les afectades.

About Author

Comments are closed.

background