TOP
La campanya s’estendrà fins al proper dijous.

1500 bosses de processionària menys

L’àrea de Medi Ambient del Consell ha informat que la setmana passada es va iniciar una nova campanya de control de la plaga de la processionària del pi a l’illa. La intervenció, que es duu a terme conjuntament amb el departament de Sanitat Forestal del Govern balear i l’Ibanat, s’està realitzant amb una empresa de treballs forestals professionals que fa un tractament terrestre basat en la retirada manual i mecànica de bosses de processionària i posterior crema controlada a la planta de tractament. En la primera setmana ja s’han retirat prop de 1.500 bosses en una campanya que es perllongarà fins al proper dijous i que compta amb un pressupost de 4.436 €. De moment, les actuacions s’han fet as Ca Marí, as Carnatge, Punta Prima, es Cap, cala en Baster i la zona de Migjorn.

Col·laboració ciutadana

Aquestes batudes es fan gràcies també a la col·laboració dels ciutadans, que disposen de tres vies per comunicar els llocs on hi ha bosses de processionària: a l’APP Línia Verda, on hi ha una secció per poder notificar la localització exacta; cridant a l’àrea de Medi Ambient (971321210) o enviant un correu electrònic a mediambient@conselldeformentera.cat.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha recordat “la greu incidència d’aquesta plaga a Formentera, on s’ha propagat de manera exponencial els darrers anys”. En aquest sentit, es recorda l’obligació que els propietaris tenen de mantenir en condicions fitosanitàries els seus boscos.
Sanz també ha destacat la batuda feta el passat mes de gener per l’associació de caçadors de l’illa, que varen emprar un cap de setmana i més de mil cartutxos per eliminar les bosses de processionària.
Aquesta campanya d’eliminació de bosses es fa en coordinació amb la conselleria balear de Medi Ambient i s’inclou dins el pla de control de la processionària que va començar el passat mes d’octubre amb la fumigació aèria de zones afectades mitjançant helicòpter amb el producte fitosanitari Bacillus Thuringiensis.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES