TOP
Fragment del cartell del Dia Internacional de la Dona a Formentera 2020.

Música, taules redones, xerrades, pel·lícules i esport pel 8M a Formentera

Espai Dones i el Consell de Formentera han presentat el cartell d’actes per conmemorar el Dia Internacional de la Dona que comprèn diverses activitats, des d’exposicions, pel·lícules, actuacions musicals, taules redones i presentació de llibres.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha destacat que si totes les activitats tenen alguna cosa en comú és que cerquen “seguir conscienciant sobre la necessitat de treballar per aconseguir que la igualtat de les dones sigui real”. D’altra banda, la presidenta d’Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, ha destacat els actes del pròxim diumenge 8 de març Dia Internacional de la Dona.

Les activitats del Dia del 8M
La jornada començarà a les 11.00 h amb la VI Cursa solidària per a la Dona que comptarà amb una cursa i caminada solidària. Els diners que es recullin aniran a càrrec de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). El mateix dia, hi haurà una paella solidària, els diners que es recullin també es destinaran a l’AECC. El dinar es farà a l’envelat instal·lat a l’aparcament de sa Senieta de Sant Francesc.
A la plaça, a les 11. 00 h, es muntarà una taula informativa i es farà una penjada de cartells amenitzada pel ritme de la batucada Bloco Colubraria. A les 13h hi haurà una concentració amb lectures realitzades per les dones voluntàries i també es farà la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
A les 13.30h es farà la representació d’Un violador al teu camí, en què un grup de dones farà una performance. Recordam que la tarda d’avui divendres 28 de febrer, de 19.00 a 20.00 h i el pròxim divendres 6 de març a la mateixa hora, es farà un assaig de la performance al Mòdul Esportiu de l’IES Marc Ferrer. Totes les dones interessades es poden acostar per participar-hi.

Altres activitats 
El pròxim dilluns 2 de març a les 20.00h, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell es farà la inauguració de l’exposició: “Mujeres trabajando por mujeres”, que exposa la lluita de les dones en el passat i en l’actualitat. La mostra és de María María Acha-Kutscher, una artista visual feminista d’origen peruà que resideix a Espanya. Es podrà visitar fins al 14 de mar, d’11 a 14 h i de 18 a 20 h de dilluns a dissabte. El diumenge i dilluns al matí la sala roman tancada.

Divendres 6 i diumenge 8 de març
20.30 h i 20.00 h respectivament la pel·lícula: Una cuestión de género de Mimi Lede
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dissabte 7 de març. L’illa a Escena
20.30 h Les Kol·lontai. Concerts de Barnasants. Música amb motiu del Dia
Internacional de les Dones.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dilluns 9 de març
19.00 h Taula rodona amb la participació de tots els conferenciants del cicle ‘Personatges de la nostra Història’. Les dones en la història recent d’Eivissa i Formentera. Organitzat per l’Associació d’Amics del Museu Arqueològic (AAMAEF). Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell

Divendres 13 de març
20.00 h Presentació del llibre La venus que rompió el espejo de Miren Jaurne
Martinez, youtuber representativa del moviment “Body Possitive”.
Biblioteca Municipal Marià Villagòmez

Dimecres 18 de març
19.00 h Documental En la brecha, dirigit per Claudia Rei. Posterior col·loqui
sobre la desigualtat de gènere a la feina.
Casal de Joves

Diumenge 22 de març
12.00 h XII Homenatge a la Dona Gran de Formentera
Sala de plens del Centre de Dia

Dijous 26 de març
19.00 h Taula Rodona. “L’Empoderament de les dones. Un camí per recórrer”.
A càrrec d’Antonia Alanzol, sergent de l’EMUME de la Guardia Civil, Bélen Alvite, directora del CEPCA del Consell d’Eivissa, Pilar Ruiz, escriptora i bloguera. Conduït per Cristina Martín, Directora del Diario de Ibiza.
Sala de plens del Centre de Dia

Divendres 3 d’abril
19.00 h Xerrada. “La masculinitat i els homes a l’era del feminisme”.
A càrrec de Ritxar Bacete.
Sala d’actes del Consell – plaça de la Constitució

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES