TOP
El carpobrotus s’extrau manualment i les restes retirades es depositen a la planta de tractament de residus. 7bts

3,5 tones de Carpobrotus eliminades a diversos punts de Formentera

El conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir, així com el conseller insular del ram, Antoni Tur, han visitat aquest dimecres les tasques d’erradicació de l’espècie invasora Carpobrotus edulis que s’estan executant a Formentera.

Mir ha explicat que “el Carpobrotus afecta de manera important a les espècies de flora endèmiques per la seva resistència a la dessecació i capacitat de cobertura”. Per això, segons el conseller, “cal treballar en la restitució d’aquests hàbitats per afavorir la presència d’espècies pròpies en aquestes valuoses àrees litorals”.

Un projecte quadriennal
El Projecte d’erradicació del Carpobrotus a Formentera, que va iniciar-se l’any passat i s’estendrà fins al 2024, té un pressupost de 141.500 euros i està executat pel Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB). El 2021 es va dedicar a fer la prospecció per tota l’illa de les localitzacions d’aquesta espècie tot i que encara resten per prospectar zones de difícil accés com penya-segats o illots.

El mes de gener es van iniciar les tasques d’extracció manual de la planta. Fins ara, s’han retirat uns 3.500 kg de Carpobrotus en una superfície d’aproximadament 2.000 m². Les principals extensions s’han retirat a La Savina (867 m²), Cala en Baster (567 m²), Platja de Tramuntana (188 m²), Costa des Carnatge (250 m²) i Penyal des Vi (129 m²). Les restes retirades es dipositen a la planta de tractament de residus de l’illa.

L’educació ambiental forma part també del projecte. Així, està previst que enguany s’iniciï una campanya d’informació i divulgació a particulars i entitats que mantenen aquesta planta als seus jardins.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES