TOP
De moment, s’han retirat del fons de l’estany més de 300 morts i 200 quilos de residus i deixalles de tota mena. CIF

480 sol·licituds d’amarraments a l’estany des Peix

El termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a l’estany des Peix ha finalitzat amb el registre de prop de 480 sol·licituds. Ara, es revisaran i analitzaran les peticions i, una volta aplicats els criteris de puntuació, aproximadament al mes de juny, es publicarà la llista provisional en el tauler d’anuncis del Consell.

Repeticions i “llista sisena”
En el primer recompte s’han comprovat que algunes de les sol·licituds són repetides i altres de característiques que no poden accedir a l’amarrament (com les de la llista sisena), tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d’amarratges. Cal recordar que el projecte per a la regulació de fondejos a l’estany preveu 78 amarraments en pantalans flotants i 207 punts de fondeig, que es distribuiran en boies de baix impacte.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que “el nombre de peticions, a falta del primer cribratge, és l’esperat vist el gran nombre d’embarcacions que fondegen a l’estiu en aquest indret protegit”, i ha remarcat que el Consell “complirà amb l’objectiu de preservar aquest espai”. El conseller ha recordat que el reglament aprovat pel Ple del Consell “valora les embarcacions d’ús tradicional, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l’antiguitat del fondeig”. També cal destacar que el reglament bonifica les embarcacions tradicionals, els usuaris jubilats i les famílies nombroses.

Les persones que vulguin rebre informació del procediment poden adreçar-se a l’àrea de Medi Ambient a Sant Ferran. L’horari d’atenció al públic, a partir del 2 de maig, serà de 10 a 12 h.

300 morts
D’altra banda, les obres de neteja dels morts existents al fons i d’instal·lació dels pantalans i de les boies ecològiques continuen duent-se a terme. En aquest sentit, des de l’inici dels treballs s’han retirat del fons més de 300 morts, a més de 200 quilos de residus i deixalles de tota mena, i encara queda una àmplia zona per netejar.

El titular de Medi Ambient ha destacat la col·laboració dels usuaris i de les persones que tenen fondejades les embarcacions a l’estany durant el procés d’adequació de la zona.

El Consell obrirà ben aviat el procés de contractació de les persones que treballaran en aquest espai per ajudar els usuaris i controlar el fondeig regulat.

Compartir

PROGRAMES