TOP
Fragment del cartell del FJF, dissenyat per Daniel Amar.

Torna el Jazz Festival de dijous a diumenge

El Formentera Jazz Festival naixia en 2015 amb el suport del Consell de Formentera amb la voluntat de ser una trobada musical oberta a l’univers del jazz, i l’afany d’oferir varietat en tant a gènere, a generació i quant a diversitat internacional.

Per a la seva VIII edició del 2 al 5 de juny, FJF torna al seu format prepandèmia i escenaris habituals i es reafirma en el seu objectiu de connectar al públic i la indústria musical amb la natura i la màgia de l’illa a través de la música en viu.

Per a això, en l’àmbit sonor el Formentera Jazz Festival continua apostant per mostrar la intersecció del Jazz amb diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent internacional, estatal, així com el local de les Illes Balears, en el que es presenta com una celebració de la música, la cultura i del valor que aporta tant a la societat local com a la comunitat de visitants, aquesta cita anual de referència, tant des d’una perspectiva lúdica com de conscienciació sobre la sostenibilitat.

En aquest sentit, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que “des del Consell s’impulsa aquest esdeveniment a inicis de temporada per a presentar als visitants una oferta cultural de qualitat, allunyada del sol i platja, i de la qual també poden gaudir els residents”. A més de la perspectiva lúdica del festival, Ferrer ha destacat “el seu vessant de conscienciació sobre la sostenibilitat”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura Susana Labrador ha detallat que “després de dos anys de pandèmia que no ha permès un festival amb concerts a la plaça de Sant Francesc, ens fa molta il·lusió que per l’edició d’enguany puguem presentar novament un Formentera Jazz Festival totalment presencial i recuperant aquest lloc com a escenari principal”.

Programació musical
La sessió inaugural arrenca aquest dijous, 2 de juny, al Blue Bar amb la formació de la cantautora, multiinstrumentista i productora musical Thaïs Morell i la seva proposta de Samba Jazz de versions originals i el seu característic estil brasiler.

El divendres serà la jornada en la qual el Formentera Jazz Festival tornarà després de dos anys al seu escenari original a la plaça de Sant Francesc amb The Plaza Band; la formació de Tony Gartell i els músics de Formentera que formen part del col·lectiu de jazz local que actuen en les sessions d’estiu “Jazz a la Plaça” i amb els quals el festival té la sort de tornar a comptar en la seva programació oficial. I finalment, Martín Burguez, un artista que oscil·la entre el Swing, el Jazz i el Rock i que amb la seva energia i positivisme musical tancarà aquesta primera nit a l’escenari principal amb una proposta ideal per a celebrar la tornada a la normalitat del festival.

El dissabte, de nou a la plaça de Sant Francesc, arribaran els plats forts. Obrint la nit, la proposta d’Alexey León Reyes artista que beu dels grans mestres del Jazz i del Jazz Llatí i que ha estat nominat al premi Carles Santos de València al “Millor àlbum de jazz” i va aconseguir la primera ronda dels Grammy Llatins en 2018 amb el seu àlbum Cuban connection al costat de Perico Sambeat, Iván “Melón” Lewis i Carlos Sarduy.
Després d’ell, el gran pianista menorquí Marco Mezquida en format Trio. Marco forma part de l’avantguarda actual de pianistes d’Espanya; amb el seu segell inconfusible i aposta per la Música Mediterrània amb la confluència del Jazz serà sens dubte un dels grans moments d’aquesta edició. Entre la desena de premis que jalonen la seva fulgurant carrera musical destaquen el Premi Ciutat de Barcelona, Premi Alícia a la millor producció discogràfica (Talismán), diversos premis Enderrock a millor disc de l’any, Músic de l’Any en 4 ocasions per la AMJM, etc.

Tancant la nit, la tradicional posada en escena de MIDI Jazz Club, formació que centra la seva recerca sonora en el que és la Música Electrònica amb la Música en Viu i que en aquesta vuitena edició comptarà Marinah, excantant d’Ojos de Brujo com a convidada d’honor.

El diumenge, com no podia ser d’una altra manera per a la clausura del festival tindrà lloc la seva característica Jam Session en el Chezz Gerdi,

Programació d’activitats
Per a la programació d’activitats paral·leles al festival, FJF presenta una sèrie de continguts audiovisuals inèdits els protagonistes dels quals seran la música, la natura i Formentera, continuant la línia iniciada en el seu format híbrid en les seves dues darreres edicions.

En aquesta ocasió aquests continguts posaran el focus en la importància de la intersecció i sinergies que existeixen entre la Indústria Musical i la Sostenibilitat amb la “Classe magistral: Música i Sostenibilitat” i la “Presentació de shesaid.so Spain” seu a l’estat de la xarxa internacional shesaid.so, una plataforma per a visibilitzar el rol de la dona i dissidències de gènere en la indústria musical.

A més, el #FJF vol aprofitar el focus mediàtic durant la setmana del festival transmetent en directe des de diferents enclavaments en plena natura de Formentera amb les seves “Connexions Sonores” – una des d’una cova i una altra des de la mar – convidant tothom a escoltar-la i observar-la.

A més, el diumenge, els organitzadors i artistes del FJF realitzaran una recollida de microplàstics a les platges de Formentera.

Totes aquestes activitats són una invitació a una reflexió conjunta per a l’observació, per a valorar la natura i promoure una indústria musical més justa i diversa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES