TOP
Barca de migrants a sa punta de sa Xindri als penya-segats de la Mola. Arxiu

62 migrants arribats a Formentera avui dimecres, més d’un 10% del total del 2024

Dos nous grups, amb quatre i onze persones d’origen magribí han estat localitzats també aquest dimecres per la Guàrdia Civil i la Policia Local a la nostra illa. El primer, amb una dona, ha estat interceptat a les 07 h del matí a la Mola, mentre que el segon s’ha detectat, també a l’altiplà, a la zona de Punta Roja.

Així, aquests grups se sumen als altres tres dels que havia informat Delegació de Govern amb antelació, fent un total, fins al moment, de 62 persones migrants arribades en una sola jornada, més del 10% del total de migrants arribats a Formentera des de principi d’any.

Salvament Marítim ha rescatat també una barca amb 24 migrants més; 20 homes i quatre dones d’origen subsaharià, en aigües territorials de Cabrera.

D’ençà que començà l’any, han arribat a Formentera o a les seves aigües territorials un total de 567 persones migrants de 38 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria.

Protocol
El protocol habitual que s’aplica en els casos d’arribades irregulars de migrants, aquests passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES