TOP
La Savina, 1958. Dick Coates

L’Arxiu d’Imatge i So rep un fons d’imatges de 1958

L’Arxiu d’Imatge i So de Formentera ha rebut la donació d’un important fons d’imatges i manuscrits de l’ornitòleg britànic Dick Coates. Aquest fons és fruit d’una visita que va fer Coates a Formentera juntament amb P. G. Johnson el 1958, amb motiu d’un estudi ornitològic on es va registrar l’entrada de l’ocell de tempesta carablanc (Pelagodroma marina). El fons consta de 103 negatius en blanc i negre, dels quals se n’han digitalitzat 67 en format jpg.

Una de les imatges donades a l’Arxiu. Dick Coates

 

També hi ha una sèrie de fotografies en format jpg de les quals no existeixen negatius, tres diapositives en color, dues fotografies en color de les quals no hi ha negatiu, dues fotografies del mateix Dick Coates, un plànol elaborat a mà del campament d’albirament d’ocells, una revista que relata la seva visita ornitològica, quatre postals de correspondència relacionada amb el seu estudi, a més de factures i notes personals.
D’entre aquestes factures, en destaca una de la seva estada a la Fonda Parador, actual Hostal Casa Miramar, datada el 10 d’abril de 1958 per un import de 450 pessetes.

Imatges de la ‘Parrala’
Des de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular de Formentera s’ha destacat el “gran valor històric” d’aquest fons, que representa la societat d’aquella època, a més d’aportar detalls del patrimoni, la naturalesa i les tradicions de l’illa en aquestes dates. Entre les fotografies es pot apreciar la ‘Parrala’, un vehicle de transport col·lectiu d’aquella època, la zona des Caló, el port de la Savina i la seva activitat, la travessia marítima entre Eivissa i Formentera, el camí de sa Pujada, les casetes varador de l’illa i labors de construcció.
Així mateix, s’ha detallat que demà mateix s’enviarà a restaurar i conservar tot el material del fons que sigui necessari, per, posteriorment, digitalitzar-lo en alta resolució. Els documents que ho necessitin passaran un tractament de perfilat i focus per donar-los nitidesa. Després d’aquests treballs es procedirà a la descripció i identificació de les imatges i a la seva catalogació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES