TOP
Fragment del cartell de la Tardor d’Art, amb obres de Robert P. Hawkins i Juan Antonio Pardos ‘Chano’.

Torna la fira d’Art amb tallers, el concert de Carlos Sarduy i una taula redona

La segona edició de la Fira Tardor d’Art tendrà lloc de l’11 al 15 d’octubre de 2023 al jardí de ses Eres, a Sant Francesc. Entre les 10 i les 22 hores s’exposaran diverses obres d’artistes de l’illa i es crearà un espai d’intercanvi obert a la ciutadania. La inauguració se celebrarà el dijous 11, a les 19 hores.

Entre els actes del cartell, destaquen diversos tallers dirigits als creadors artístics i a infants, així com el concert del trompetista cubà Carlos Sarduy, una taula redona o la presentació dels programes de cultura a càrrec del conseller insular del ram, Òscar Portas. A continuació podeu consultar totes les activitats:

II Tardor d’Art 

Dimecres, 11 
19 h – Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ (romandrà obert de l’11 al 15 d’octubre, de 10 a 22 h)
Inauguració: Extreme Poetry de Joana Brabo

Dijous 12 
17h – Jardí de ses Eres
Taller d’investigació del folklore de Formentera, els seus mites i objectes ritualls, amb elements performatius per Joanna Hruby. Destinat a artistes.

Divendres 13
12 h – Jardí de ses Eres
Taller de creació comunitària enfocat sobretit als infants, a càrrec de ol Courreges i els artistes participants a la mostra.

18 h – Jardí de ses Eres
Presentació dels programes de cultura a càrrec d’Òscar Portas Juan, conseller d’Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana del Consell de Formentera.

Dissabte 14
18-20 h – Jardí de ses Eres
Taller de formació en gestió cultural per als artistes de Formentera. Desenvolupament de projectes expositius (exposicions itinerants, etc.) a càrrec de Laura Marte.

20.30 h – Sala de Cultura ‘Cinema’
Concert de Carlos Sarduy & The Messengers, organitzat per l’associació Trampolí Mecànic en col·labroació amb l’associació cultural Sa Casa.

Diumenge 15
19 – 20 h – Jardí de ses Eres
Taula redona: Una mirada a la història de l’art a ses Illes Pitiüses des dels anys setanta fins avui. Amb Gilbert Herreyns, Neus Riera, Melba Levick, Carles Fabregat i Manolo Oya.

Gairebé mil visitants en l’edició de 2022
La Tardor d’Art és una iniciativa de l’Associació d’Artistes de Formentera (AdAF) que compta amb el suport del Consell Insular de Formentera. Està comissariada per Tanja Grass, directora del Festival Drap-Art de Barcelona i resident a l’illa des de 1965.
L’AdAF i el Consell Insular varen valorar molt positivament els resultats de la primera edició de l’octubre passat, que va rebre gairebé mil visitants.
Enguany, la fira durarà un dia més i, igual que l’any passat, comptarà amb una programació complementària (podeu consultar el cartell d’actes més amunt).
A més, algunes activitats estaran organitzades en col·laboració amb altres entitats de l’illa. Així, les associacions Trampolí Mecànic i Sa Casa organitzaran un concert del trompetista cubà resident a Formentera, Carlos Sarduy, que sonarà acompanyat de la seva banda, The Groove Messengers. La cita, inclosa en la Tardor d’Art, és el 14 d’octubre de 2023 a les 20.30 h a la Sala de Cultura ‘Cinema’ de Formentera. Al concert també participarà la cantant Marinah (exvocalista d’Ojos de Brujo), també resident a Formentera, com a artista convidada.

Sarduy: de Cuba a Formentera
Carlos Sarduy és un músic multiinstrumentista i compositor amb projecció internacional natural de Cuba i resident a Formentera. Dins la seva llarga llista de col·laboracions hi ha músics referents en la història del jazz com són Steve Coleman o Chucho Valdés, amb qui va participar en l’aclamat àlbum en directe homenatge a la mítica banda cubana Irakere en el Festival de Jazz de Marciac l’any 2017, guardonat amb un premi Grammy. The Groove Messengers és la banda que acompanya la trompeta de Carlos Sarduy: Rolando Luna al piano, Yarel Hernández al baix i Rodney Barreto a la bateria.

Convidats a la II Tardor d’Art
Entre els artistes convidats, confirmats a hores d’ara, podem anomenar Gilbert Herrenys (Brussel·les, Bèlgica, 1943), Melba Levick (Sacramento, Estats Units, 1944), Timo Kahlen (Berlín, 1966) i Pedro María Asensio (Conca, 1959), quatre artistes internacionals vinculats a l’illa de Formentera des dels anys seixanta.
Herreyns descobreix Formentera el 1969, gràcies al seu amic Michel Empain, també vinculat al món de l’art i a Formentera. Coneix Carl Van Der Voort a Eivissa i el 1973 s’instal·la en les Pitiüses, exposa a la galeria de Van der Voort i treballa en el seu taller de gravat, litografia i serigrafia. El 1981 obri el seu propi taller a la Mola, el Taller Blau, on imparteix cursos de gravat i litografia, i que és freqüentat per diversos altres artistes.
Levick és una fotògrafa dels Estats Units, vinculada a Formentera des dels primers anys seixanta amb un treball centrat, sobretot, en la captura d’interiors i arquitectures, amb molts treballs publicats en format de llibre monogràfic per l’editorial Polígrafa, entre d’altres.
Timo Kahlen (Berlín, 1966) és un artista contemporani que es mou en l’àmbit de la instal·lació, l’art sonor i el videoart. Fill de l’artista Wolf Kahlen, freqüenta Formentera pràcticament des que va néixer.
Pedro María Asensio viu entre Eivissa i Conca, amb freqüents escapades a la Pitiüsa menor. El seu treball es desenvolupa entre l’abstracció geomètrica en la seva obra pictòrica i l’objet trouvé en la seva faceta escultòrica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES