TOP
Test de prova del coronavirus.

Detectats dos contagiats més en el rebrot de Formentera, que suma 8 afectats

Les feines de rastreig efectuades amb els contactes dels afectats pel rebrot de covid-19 registrat entre els treballadors de l’Hotel Riu la Mola de Formentera han permès localitzar dos positius més. L’Ib Salut ha informat que el positiu anunciat el passat dimecres, els cinc que es feren públics dissabte i els dos d’avui són relatius al mateix brot i estan localitzats en el mateix centre de treball, on fan feina 92 persones.
Segons les mateixes fonts els vuit casos són asimptomàtics o lleus i per aquest motiu no requereixen ingrés hospitalari i han de romandre aïllats al seu domicili, sota seguiment dels equips d’Atenció Primària. Els rastrejadors de l’Ib Salut continuen estudiant els contactes estrets dels afectats per si es pogués detectar algun nou contagi.
Com que es tracta de treballadors del servei de manteniment, no han tengut contacte directe amb els hostes de l’establiment, que segueix obert i funcionant amb els paràmetres de la nova normalitat.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha declarat que la institució insular ha comprovat que l’hotel compleix totes les mesures de prevenció anticovid-19 que corresponen i ha indicat que a més, l’empresa fa “proves PCR a tots els treballadors i treballadores que així ho desitgin”.

22 afectats a Formentera
D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat a la nostra illa 22 casos de covid-19: 11 pacients que s’han recuperat, una persona d’avançada edat i amb patologia prèvia que ha traspassat i 10 positius actius, entre els quals hi ha els dos migrants asimptomàtics ingressats a Can Misses i els afectats pel brot de l’hotel.

19 casos actius a les Pitiüses
En l’àmbit pitiús, en les últimes 48 hores s’han registrat vuit contagis, tots ells lleus o asimptomàtics, dels quals un s’ha comptabilitzat a Eivissa i els set restants a Formentera, entre avui i dissabte. D’altra banda s’han concedit dos noves altes, una d’un pacient hospitalitzat a Medicina Interna i una altra d’un pacient lleu que es trobava en seguiment domiciliari per Atenció Primària. Amb això, a Formentera i Eivissa hi ha 19 pacients actius i 216 en l’acumulat des que començà la pandèmia. S’han produït 12 defuncions i les altes, 185, suposen el 85,6% del total de contagis. A més, es compleixen 65 dies sense contagis entre professionals sanitaris.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES