TOP
El calendari es pot recollir, entre altres llocs, a l’OAC. Foto: CIF

Les vendes de Formentera, leitmotiv del calendari 2021 del Consell

El Consell ha dedicat el calendari d’enguany a les vendes de Formentera. A banda de recollir les catorze vendes municipals oficials des de 1983, les sis de Sant Francesc, les quatre de Sant Ferran i les altres quatre del Pilar de la Mola, i d’explicar-ne els confins, el calendari ofereix, mes a mes, diverses píndoles sobre l’origen d’aquesta divisió tradicional pròpia de les Pitiüses, i que durant el repoblament del segle XVIII es va traslladar a l’illa.

Donar a conèixer i recordar aspectes de la nostra història i realitat
La consellera de Patrimoni i Política Lingüística, Raquel Guasch, destaca que “és important aprofitar tota oportunitat per donar a conèixer i recordar aspectes de la nostra història i realitat per poder transmetre’ls amb normalitat. I aquesta campanya n’és un exemple més”.
El calendari explica, per exemple, com aquest terme es generalitzà a poc a poc i passà a expressar la pertinença d’una mateixa rodalia, i a descriure aspectes d’organització civil i eclesiàstica com ara la celebració de la salpassa, és a dir, el costum de beneir per Pasqua el porxo de les cases seguint un ordre establert venda per venda.
Els calendaris, dels quals se n’han editat dos milers d’exemplars, es poden aconseguir en els punts amb atenció ciutadana habituals del Consell.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES