TOP
Preparació d’una dosi de la vacuna Pfizer. Foto: Àrea de Salut

La vacunació començarà a Formentera “probablement el 12 o 13 de gener”

Carlos Villafáfila, subdirector d’Atencions Assistencials de l’Ibsalut i coordinador de la campanya de vacunació de la covid-19 a les Balears, ha avançat a Ràdio Illa que la data en què s’iniciarà la vacunació a Formentera serà “probablement” entre “el 12 i el 13 de gener” tot i que el responsable de Salut ha volgut remarcar que aquesta previsió és aproximada. Premeu a continuació per escoltar l’entrevista íntegra. 

Villafáfila ha definit l’ordre establert per les autoritats sanitàries per procedir a la vacunació, que ha començat els darrers dies a les Balears amb els ingressats i treballadors de les residències de gent gran. A continuació, seran vacunats els professionals dels equipaments sanitaris de primera línia, és a dir, els qui fan feina en la presa de mostres, a les àrees d’urgències o a les unitats de cures intensives, entre altres col·lectius. En aquest grup, ha assenyalat Villafáfila, a més dels sanitaris, també s’hi inclouria els professionals auxiliars que treballen en aquests equipaments, com personal de neteja, seguretat o administració.
Una vegada conclosa la vacunació d’aquest col·lectiu, s’ampliaria la campanya als professionals sanitaris en general i després, a les persones dependents que no es trobin ingressades en residències.

Població general, cap a l’estiu
Pel que fa a si s’aconseguirà l’obectiu de vacunar el personal essencial (com policies o bombers) i a la majoria de la població general abans de l’estiu, Villafáfila ha assegurat: “Pensam que serà factible, però no tenim clar si serà abans, a mitjans o a finals d’estiu”. El coordinador de la campanya de vacunació ha afegit que això dependrà de factors com el “ritme amb què es vagin incorporant noves farmacèutiques, noves dosis…”.
Sobre la conveniència de vacunar a les persones que ja s’han recuperat de la malaltia, Villafáfila ha indicat que la recomanació és que es vacunin “en el cas d’usuaris de residències de gent gran i treballadors, i inclús dels professionals sanitaris en general” però ha advertit que “pel que fa a la població general, ho haurà de decidir la Ponència de Vacunes”, depenent del Ministeri de Sanitat.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES