TOP
Imatge d’arxiu de l’Hospital de Can Misses.

Una dona de 78 anys, tercera víctima mortal amb covid de Formentera

L’Àrea de Salut ha informat que en les darreres hores s’ha produït a Can Misses la mort d’una pacient amb covid de Formentera. Es tracta d’una dona amb patologies prèvies de 78 anys que es trobava ingressada a l’UCI fins dijous de la passada setmana, quan fou traslladada a la unitat F de Medicina Interna.
És la tercera víctima mortal amb covid-19 de Formentera, després dels decessos produïts el 22 d’abril i el 26 de desembre de 2020.
Així mateix s’han detectat tres nous positius a l’illa, cosa que eleva el nombre de positius actius fins als 39. Del total de pacients en tractament, 37 presenten un quadre lleu o asimptomàtic, de manera que resten aïllats a casa rebent seguiment telefònic per part dels equips d’Atenció Primària. Els dos malalts restants es troben ingressats en les plantes covid de l’Hospital de Can Misses.
D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 242 casos de coronavirus a Formentera.

Un mort i 233 nous positius a Eivissa
La Conselleria de Salut ha informat de la defunció d’un pacient amb covid, que es trobava ingressat a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario. Es tracta d’un home de 83 anys, pacient oncològic i amb patologies prèvies, que es trobava ingressat al centre privat.
A Eivissa, el laboratori de Microbiologia i els dispositius d’Urgències han detectat 233 nous positius, de manera que la xifra de casos actius a l’illa veïna se situa en 1.344.
Hi ha 45 persones hospitalitzades a Can Misses, 36 en les plantes covid (dues d’elles procedents de Formentera) i nou a l’UCI. A més dels pacients covid, a la Unitat de Cures Intensives hi ha ingressades dues persones més, per la qual cosa de moment resten quatre llits lliures del total de 15. En aquest sentit, l’Àrea de Salut ha avançat que “de moment no cal activar el pla de contingència d’ampliació de l’UCI que permetria gairebé triplicar el seu espai fins als 44 llits, 33 per pacient covid i 11 per no covid”.
A banda dels hospitalitzats, a Eivissa hi ha 1.301 positius en seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària pel seu estat lleu o asimptomàtic. Finalment segueix augmentant la xifra de professionals en vigilància fins als 142 casos, dels quals 47 són positius.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES