TOP
El carrer Jaume I de Sant Francesc, sense vianants ni terrasses de restauració.

13 casos a Formentera, 11 lleus i 2 ingressats a Can Misses

No s’han registrat nous positius en covid en les darreres hores a Formentera, una illa que segueix, com ahir, amb 11 casos lleus o asimptomàtics que reben seguiment domiciliari. A més, hi ha dos pacients de Formentera que es troben hospitalitzats en planta a l’Hospital de Can Misses. L’Àrea de Salut no informa dels pacients hospitalitzats durant el cap de setmana i en la darrera dada disponible, el passat divendres, hi havia únicament un pacient formenterer ingressat.
En total, a Formentera hi ha 13 casos actius, és a dir, la meitat dels 26 casos del passat dilluns i molts menys que els 81 de fa dues setmanes o els 170 de fa 21 dies. Pel que fa a la incidència acumulada (IA) a 14 dies, és de 107 casos per 100.000 habitants i la IA a 7 dies és de 24 casos.
Les actualitzacions que l’Àrea de Salut realitza cada dilluns fan referència a les proves urgents fetes durant el diumenge, quan no hi ha activitat rutinària en el laboratori de Microbiologia de Can Misses.
D’ençà que començà l’alerta sanitària s’han detectat a Formentera 427 casos de coronavirus. Cal esmentar que Can Vilàs no aporta dades sobre la procedència dels seus pacients, de manera que es desconeix si en aquest centre privat hi ha malalts de la nostra illa.

Una defunció
A Eivissa s’ha hagut de lamentar la mort d’una dona de 66 anys que es trobava ingressada a l’UCI de Can Misses.
La xifra de casos actius a l’illa veïna cau fins als 903, dels quals hi ha hospitalitzats 80 pacients: 68 en les plantes covid i 12 a l’UCI. A més, hi ha 823 persones lleus o asimptomàtiques en seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària.
Així mateix també baixa el nombre de professionals sanitaris de les Pitiüses en vigilància activa, que passa dels 49 registrats el divendres als 37 d’avui, dels quals 25 són positius, 2 menys que en l’últim recompte.

Capacitat covid al 50%
L’ocupació actual de l’Hospital de Can Misses és del 53,5% per pacients covid, amb 82 llits ocupats dels 153 disponibles. A més, la baixada de casos crítics per covid-19 ha permès a l’UCI tornar al seu espai natural i deixa de moment l’àrea ampliada a la CMA (cirurgia major ambulatòria) tot i que manté la URPA (Unitat de Reanimació Post Anestèsia) amb 7 llits per pacients crítics amb altres patologies no relacionades amb la SARS COV-2 i en la qual avui hi ha 4 pacients.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES