TOP
Consell d’Entitats celebrat ahir. Foto: CIF

La regulació de vehicles inclourà la darrera setmana de juny i la primera de setembre

El Consell d’Entitats de Formentera fer aquest dilluns en mode telemàtic ha votat majoritàriament per l’opció d’allargar el període de regulació de circulació de vehicles. En la votació hi han participat 29 associacions i 3 partits polítics, i s’ha decidit aplicar el període de regulació més llarg per 16 vots a favor, enfront dels 8 vots i 8 abstencions que ha obtingut la segona opció de regular sols els mesos de juliol i agost.

Projectes de model d’illa
“Enguany, per primera vegada, el Consell d’Entitats ha decidit ampliar en 15 dies el període de regulació a la circulació de vehicles. D’aquesta manera, s’inclourà la darrera setmana de juny i la primera de setembre a l’aplicació normal de juliol i agost que s’ha fet durant els darrers anys”, ha destacat el conseller de Mobilitat Rafel González.
La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat la importància de dur endavant projectes de sostenibilitat com formentera.eco que formen part del model d’illa i que “aconsegueixen seguir fent de Formentera un lloc singular i natural, que equilibra la protecció del territori, el turisme i la qualitat de vida dels residents. Per això és important fer-ho amb el suport d’eines de participació ciutadana com el Consell d’Entitats”.

formentera.eco 2020
Rafel González ha fet un repàs de la presentació feta en la primera sessió i ha recordat que l’objectiu de legislatura de formentera.eco, 2020-2023, és rebaixar un 16% el nombre de circulació de vehicles respecte al 2019 (primer any de regulació). Cada any s’abaixarà un 4% el nombre de vehicles en circulació. Un objectiu que l’any passat es va assolir.

Projecte formentera.eco 2021
Reducció del 4% respecte al 2020
Màxim fixat al 2019: 22.382.
Màxim fixat 2020:     21.486
Màxim fixat 2021:     20.591

-Termini de regulació a debat:
Les associacions han donat suport en la seva majoria a l’opció 1 de la proposta, amb el que la regulació a la circulació de vehicles es farà des de l’última setmana de juny fins a la primera de setembre.
-Taxes de pagament o gratuïtes? Es decidirà segons evolució sanitària

Prereserves i reserves
D’altra banda, el conseller ha recordat que el web formentera.eco per fer les prereserves per poder obtenir el permís de circulació s’activarà al març, des d’aquest moment es podran fer les prereserves de franc.
Pel que fa a les reserves que es formalitzin a partir de maig, es decidirà més endavant, depenent de l’evolució de la pandèmia, si són gratuïtes o de pagament. En cas que siguin de pagament, l’import per als turistes serà per turisme: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents l’acreditació serà de franc.
Cal destacar que les persones que amb data anterior al mes de març tinguin reserves d’allotjaments o d’embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l’autorització assegurada.

Mobilitat sostenible
Per últim, Rafael González ha destacat que l’objectiu final del projecte formentera.eco és “aconseguir una illa amb una mobilitat sostenible amb més presència de vianants, bicicletes, transport públic en detriment del vehicle privat” i ha fet un repàs a algunes propostes per seguir avançant en aquest camí cap a la sostenibilitat, que potencien el transport públic, l’ús de la bicicleta i algunes eines de comunicació perquè la gent conegui maneres de moure’s de manera sostenible a Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES