TOP
Dispositiu de vacunació a Mallorca. Foto: CAIB.

Salut inicia la vacunació dels cossos i forces de seguretat

La Conselleria de Salut comença la vacunació contra la covid-19 dels cossos i forces de seguretat, després que el passat dissabte s’iniciés la vaccinació dels docents d’educació infantil. De moment però, el Govern encara no ha informat de les previsions concretes d’immunització d’aquests dos col·lectius a Formentera. Avui està previst que siguin vaccinats prop de 150 policies locals dels ajuntaments de la part forana de Mallorca. Durant aquesta setmana es vaccinaran 1.020 policies locals a les Illes Balears.

AstraZeneca
L’avançament d’aquest col·lectiu en el Pla de Vacunació ha estat possible per l’arribada durant la darrera setmana dels vaccins d’AstraZeneca, que s’administren a menors de 55 anys sense patologies.
Aquest cap de setmana s’han vaccinat 7.000 persones a la Covid Exprés de Son Dureta, de les quals 1.500 han estat docents d’educació infantil. Val a dir que les deu línies de vaccinació que s’han habilitat poden vaccinar fins a 3.500 persones cada dia. Per aquesta setmana estan citats per vaccinar-se un total de 12.828 docents d’educació infantil, primària i secundària.

Més grans de 80 anys
Així mateix, està previst que a partir demà s’iniciï la vaccinació de les persones majors de 80 anys als centres de salut —on hi seran citats. Aquest col·lectiu està format per gairebé 50.000 persones a les Illes Balears, de les quals 367 són de Formentera. Des de dimecres passat els equips d’infermeria d’Atenció a la Cronicitat ja vaccinen els majors de 80 anys adscrits a centres de dia i els professionals que hi fan feina (a Formentera els usuaris i treballadors del Centre de Dia ja han completat el cicle de vacunació). Fins ara el 60% d’aquest col·lectiu ja ha estat vaccinat.
El Pla de Vaccinació s’ha accelerat aquesta setmana, en què s’ha continuat vaccinant el gruix dels col·lectius professionals de la sanitat: personal farmacèutic, oftalmòlegs, fisioterapeutes, podòlegs, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, veterinaris, dietistes, personal de laboratori, optometristes i auxiliars d’òptica, alumnes de formació professional, serveis d’assistència a domicili, inspecció mèdica i valoració de la dependència.

Resum i previsió
Fins ara s’han administrat 69.681 dosis (87,5 % de les rebudes) de les quals 47.217 s’han administrat com a primera dosi i 22.468 com a segona.
Les previsions d’arribada de vaccins per a aquesta setmana a les Illes Balears és la xifra més alta fins ara: un total de 21.560 dosis entre les tres companyies (Pfizer, Moderna i AstraZeneca). Per avui està prevista l’arribada de 9.360 dosis de Pfizer. Aquestes xifres tenen en compte el comunicat d’AstraZeneca, segons el qual aquesta setmana només enviaran el 60 % de les dosis previstes: de les 14.800 que havien d’arribar, sols ho faran 8.900.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES