TOP
Vacuna anti covid. Foto: Àrea de Salut

Aturada la vacunació en el primer dia d’immunització massiva

Aquesta tarda ha quedat paralitzada la sessió de vacunació amb les dosis d’AstraZeneca a l’Hospital de Formentera i a la resta de les Balears. Una trentena de formenterers nascuts el 1966 estaven citats en la primera jornada d’immunització massiva de la franja d’edat entre 55 i 45 anys.
El Ministeri de Sanitat ha pres la decisió en el marc del Consell Interterritorial de Salut, cosa que ha motivat que el Govern balear hagi clausurat provisionalment els punts de vacunació mentre s’investiguen els possibles efectes secundaris de la vacuna relacionats amb tromboembolismes.
A les 16.30 h l’Àrea de Salut ha enviat la foto del primer resident a Formentera vacunat, si bé a mitja tarda, en plena sessió de vacunació, ha arribat l’ordre que calia interrompre immediatament la inoculació del vaccí. El veí de Formentera Xavier Tur ha explicat a Ràdio Illa: “A les 18.30 estava citat per posar-me la vacuna, i quan he arribat a l’Hospital, ja havien aturat de subministrar-la. M’han dit que ja ens avisaran, que de moment la vacunació està aturada”. En tornar a casa, aquest resident ha rebut una cridada per anul·lar la cita per a la segona dosi, programada pel mes de juny.

38.000 dosis ja inoculades a les Balears
La conselleria de Salut no ha pogut facilitar la dada de quantes persones de Formentera han rebut la vacuna abans de la interrupció, si bé ha informat que en el conjunt de les Balears ja s’han posat devers 38.000 dosis.
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha volgut enviar un missatge de calma i ha explicat que el Regne Unit ha registrat tres casos d’efectes secundaris sobre 11 milions de persones vacunades. Des del Govern balear s’ha reconegut que amb la cancel·lació de la immunització amb el vaccí d’AstraZeneca arribar al 70% de la població vacunada a l’estiu és “una incògnita”.
Amb aquest escenari, a les Balears actualment només s’està vacunant amb els vaccins de Pfizer i Moderna a persones de més de 80 anys i col·lectius vinculats als serveis essencials de més de 55 anys.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES