TOP
Cartell de la projecció.

Arriba a Formentera “Idò mata’ls” i “idò remata’ls”, la saga de gàngsters pagesos

Divendres i diumenge vinent es projectaran a la Sala de Cultura Cinema els dos curtmetratges del director eivissenc Javier Riera Idò mata’ls i Idò remata’ls.

Idò mata’l
La història de com neix aquesta saga es remunta el 2005, quan Javier Riera, un jove estudiant d’audiovisuals, decideix escriure i rodar un curtmetratge de 25 minuts, Idò Mata’l, en el qual homenatjar els seus títols favorits de cinema negre a través de la paròdia, adaptant-los a un context totalment local. El curtmetratge, fet amb cap pressupost i comptant amb un grup d’amics, s’alça amb el premi del públic a la Mostra de Curtmetratges de Sant Antoni i es converteix en un petit títol de culte local per la seva habilitat de combinar l’humor paròdic i surrealista amb elements quotidians molt lligats a la cultura eivissenca, a més de les esmentades referències cinematogràfiques.

Idò mata’ls
Onze anys després, i amb aquesta primera part encara en el record de molts, Riera decideix impulsar el projecte Idò Mata’ls (perquè mata’ls), una seqüela rodada ja amb més mitjans però intentant aconseguir realitzar-la amb el menor cost possible. Per això, es llança un micromecenatge, s’aconsegueix el suport econòmic de diverses institucions i es tira endavant un projecte, que, gràcies
també a un intens treball a les xarxes socials, aconsegueix un gran èxit i es converteix ja en un referent de l’humor pitiús.

Idò remata’ls
El passat febrer, s’estrenava Idò Remata’ls: pota o plom, la tercera part d’aquesta trilogia ambientada a l’Eivissa dels anys 70, que després de 15 anys és un èxit rotund a l’illa i que fins i tot ha cridat l’atenció a Mèxic. La màfia de la pota torna a les pantalles de nou amb tot el seu humor negre en aquesta ocasió al voltant de les eleccions de 1978. Referències al món de la pagesia i a la rivalitat entre Eivissa i Mallorca que connecten amb l’espectador eivissenc i que han fet de la cinta tot un èxit.

Idò mata’ls i Idò remata’ls es podran veure divendres i diumenge a les 20 h a la Sala de Cultura Cinema. Es poden adquirir les entrades a: entradesformentera.cat o mitja hora abans de la sessió a la taquilla del Cinema.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES