TOP
Imatge de les obres de la nova subestació des Ca Marí.

Veïna de la subestació des Ca Marí: “No entenem que les obres es facin en ple estiu”

Lina Mayans, veïna des Ca Marí, denuncia que les obres de la nova subestació elèctrica de Formentera, a menys de 100 metres del seu domicili, no respecten els límits horaris establerts per la normativa vigent. A més, Mayans lamenta que aquestes feines, que generen remors, pols en suspensió i la circulació constant de camions de gran tonatge, hagin començat coincidint amb l’inici de la temporada turística, el passat 31 de maig.

Fonts de Red Eléctrica Española (REE) han negat les afirmacions de la veïna i han assegurat que les obres “compleixen la normativa d’aplicació tant en el cas d’horaris com de renous o vibració”. Així mateix, l’operador del sistema elèctric recorda que la construcció de la nova subestació “té interès autonòmic” i que, a més, és essencial per a la garantia de subministrament a Formentera, ja que permetrà connectar l’illa amb el tercer cable elèctric que enllaçarà amb Eivissa. A més, REE ha informat Ràdio Illa que la duració de l’obra serà, “com a mínim, de 24 mesos”, és a dir, que podria estar llesta a finals de primavera de 2023.
El Consell de Formentera ha informat que divendres 11 de juny els veïns des Ca Marí es van posar en contacte per avisar de la situació a l’administració insular. El Consell ha indicat que els serveis d’Inspecció es desplaçaren a la zona d’obres per aixecar acta i obrir un expedient d’informació. Un procediment que podria derivar en expedient sancionador si es confirmés que hi ha algun incompliment de la normativa vigent.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES