TOP
D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Jordi Marí, Javi Costa, Lídia Álvarez i Antonio J. Sanz.

Estany des Peix: “El lloguer de barques no l’erradicarà ningú aquest estiu”

Jordi Marí, empresari hoteler que enregistrà el vídeo que s’ha fet viral sobre les pràctiques a l’estany des Peix, assegura que l’ha sorprès l’impacte que han tengut les seves imatges i es mostra resignat pel que fa a una possible acció de les administracions per impedir que les empreses de lloguer de barques emprin aquesta llacuna com a base d’operacions.

Javi Costa, representant de l’Associació de Navegants de Formentera, assenyala el perjudici mediambiental que suposa l’activitat d’aquestes empreses per a l’estany i també destaca els danys econòmics que provoquen a les empreses del sector que operen al port de la Savina i paguen amarrament. Així mateix, Lídia Álvarez, gerent de la PIMEF, indica que la seva entitat ha posat en coneixement de Govern balear, Consell i Capitania Marítima la situació que viu l’estany en reiterades ocasions, la darrera d’elles el passat 11 de juny.
Per últim, Antonio Jesús Sanz, conseller insular de Medi Ambient, afirma que aquesta problemàtica revela que ara més que mai és necessari fer realitat la regulació de fondejos de l’estany des Peix, que hauria d’estar llesta durant el primer trimestre de 2022. D’altra banda, Sanz assegura que s’ha posat en contacte amb el Govern balear i Parc Natural per reclamar que s’enviïn efectius per controlar les pràctiques que es porten a terme a l’estany des Peix.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    I de la opinió de Ferran Lopera, representant de L’ associació de usuaris profesionals del Estany, no en dieu res?

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES