TOP
Reunió per elaborar el Pla de Cultura.

El Consell comença les feines per crear el Pla de Cultura de Formentera

La consellera de Cultura, Susana Labrador, la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch i el personal tècnic de les respectives àrees, s’han reunit amb membres de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i les Escoles d’Adults de Menorca per preparar el Pla de Cultura de l’Illa de Formentera, una iniciativa que respon a un acord adoptat al Ple extraordinari del Debat sobre l’Estat de l’Illa de 6 d’octubre de 2020.
Els objectius que persegueix la redacció del Pla Estratègic de Cultura, segons ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador, són “realitzar un diagnòstic participat de l’estat actual de la cultura a Formentera i definir, en un marc de corresponsabilitat, unes línies estratègiques i unes propostes de futur pel desenvolupament de la cultura a l’illa de Formentera”. “Volem saber quina és la situació actual de la cultura a Formentera, per consensuar unes línies estratègiques de futur en funció d’allò que cal mantenir i allò que cal reforçar o prioritzar”, ha explicat la consellera de Cultura. Amb aquesta feina es consensuaran els objectius específics que es deriven de cada línia estratègica, s’apuntaran les recomanacions d’accions i mesures específiques i s’establirà una relació dels agents, associacions o entitats potencialment vinculades amb cada proposta.

Participació ciutadana
Els encarregats de desenvolupar el Pla, amb la supervisió del Consell de Formentera, seran el president d’Escoles d’Adults de Menorca, Jaume Gomila, l’expert Sergi Sánchez, la degana de la Facultat d’Humanitats de la UIC, Judith Urbano, la directora del Màster en Gestió Cultural, Marta Crispí, i la investigadora Maria Morer. Aquest equip de treball ha estat una setmana a Formentera i ha conegut de primera mà els espais culturals i als futurs equipaments. Així mateix s’han reunit amb entitats i persones del sector cultural de Formentera per conèixer les seves propostes.
Aquest Pla orientarà el futur de les manifestacions culturals de Formentera i crearà un pacte per la cultura amb el consens de la ciutadania, les institucions, els diferents grups polítics del Ple i les associacions culturals de l’illa. Així mateix es consolidarà una estructura organitzativa que garantirà la implantació del Pla de Cultura i el seu futur seguiment.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES