TOP
La presidenta Alejandra Ferrer durant la presentació. Foto: CIF

El IV Fòrum Save Posidonia Project aprofundirà sobre la sostenibilitat intel·ligent

Avui s’ha fet la presentació de la quarta edició del Fòrum Save Posidonia Project, a celebrar el 24 i 25 de setembre, i la nova campanya de promoció i conscienciació ‘Conservem el nostre gran secret’.
Sota el títol ‘Sostenibilitat intel·ligent per a la recuperació del turisme i la preservació del territori’, el Fòrum torna a ser “un espai d’exposició d’idees i intercanvi d’experiències amb un objectiu comú: acompanyar Formentera en el seu camí cap a la sostenibilitat en un any difícil en què hem vist créixer encara més la pressió damunt la nostra illa”, segons ha destacat la presidenta Alejandra Ferrer en la presentació, on també ha fet un repàs a les darreres edicions del Fòrum, “una iniciativa que va néixer l’any 2017 i, encara que està assolint els objectius marcats de protegir els recursos naturals de l’illa de Formentera i, concretament, de contribuir a la conservació de la posidònia oceànica, ha d’actualitzar-se a les necessitats d’avui en dia”. Ferrer ha agraït també les donacions de particulars i empresaris que des de la primera edició ja han apadrinat 251.052 m²https://viern.es/ de posidònia.

Nova campanya i difusió periodística
Precisament, amb aquest objectiu de conscienciar, difondre la importància de la posidònia i ajudar a apadrinar-la, s’ha impulsat la campanya ‘Conservem el nostre gran secret’. Ideada per l’agència Viernes, la campanya mostra persones de l’illa, de diferents generacions, que transmeten “el gran secret de Formentera que és conservar la posidònia” i diferents missatges, com ara no fondejar sobre les praderies, practicar la pesca responsable i poder respirar aire pur.
En aquesta edició, a més, es presenta un programa molt complet que comptarà amb ponents internacionals experts en la tecnologia de sostenibilitat i la presència de mig centenar de periodistes de diferents nacionalitats, “que han d’ajudar a donar veu al nostre secret i a conscienciar de la necessitat de protegir la nostra illa”, ha assenyalat la presidenta.

Projectes finançats amb el Save PosidoniaAmb la recaptació de l’apadrinament de la posidònia des de 2019 s’han finançat i coordinat el projecte ‘Antroposi’ de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i un estudi de diagnòstic mediambiental de les àrees de fondeig en tot el litoral de Formentera, del grup ecologista GEN-GOB, amb un pressupost total de 90.000 euros.
Els projectes s’han finalitzat i presentat al públic aquest any. En la darrera convocatòria, va resultar guanyador el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, que compta amb un pressupost de 112.000 euros i analitzarà l’impacte dels contaminants emergents sobre la posidònia.

Programa del Fòrum Save Posidonia Project

– Divendres 24 de setembre:
El primer dia es desenvolupa en tres blocs. En el primer, es donarà la benvinguda als participants i la presidenta del Consell oferirà la ponència inaugural on presentarà el full de ruta d’enguany i es donaran a conèixer les conclusions del treball de camp fet durant el Posidonia Mediterranean Network, que se celebrarà a l’illa els dies anteriors.

En el segon bloc, ‘Sostenibilitat intel·ligent: conservant la posidònia’, es combinaran taules de treball i conferències en les quals els experts abordaran el present, el futur, el desenvolupament de nous models innovadors de sostenibilitat territorial i els casos d’èxit de la tecnologia aplicada a la sostenibilitat.

A la tarda, el tercer bloc, sota el títol ‘Illes neutres en carboni’, abordarà les emissions locals i possibles solucions, i es tancarà amb una taula rodona sobre els líders del futur del turisme sostenible i l’acte de cloenda.

– Dissabte 25 de setembre:
El segon dia, s’oferiran activitats voluntàries. A les 9.30 h, neteja de la platja de s’Estufador. I a les 12.30 h, visita de les praderies de posidònia: sortida amb barca, explicació de l’ecosistema de la posidònia i activitat de busseig amb l’acompanyament d’un guia.

La programació del Fòrum es pot consultar en aquest enllaç.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Save the posidònia project… gran campanya de propaganda i crowfunding del Consell.. però feia falta gastar-se mes de 300.000€ en estudis que al ciutadà no li serveixen per res? Això si , el Consell ja te escriptures sagrades pel seu califato medioambiental

Deixa una resposta

PROGRAMES