TOP
Vicent Ribas Prats, en una imatge publicada al web del Bisbat.

L’eivissenc Vicent Ribas és el nou bisbe de les Pitiüses

L’eivissenc Vicent Ribas Prats és el nou bisbe de les Pitiüses, segons ha informat avui el Bisbat d’Eivissa i Formentera. La decisió ha set adoptada pel Papa Francesc després que el màxim càrrec del bisbat quedàs vacant el 18 de gener de 2020, arran del trasllat de Vicente Juan Segura a València, com a bisbe auxiliar. De fet, el mateix Vicent Ribas, rector de Santa Eulària i Sant Mateu, s’ha ocupat de governar l’Església pitiüsa fins al nomenament oficial, amb el títol d’administrador diocesà. Ribas es converteix en el 14è bisbe d’aquesta diòcesi i en el cinquè pitiús que ha arribat a aquest càrrec.
Ribas Prats assumeix la responsabilitat sobre la Diòcesi d’Eivissa, que acull 27
parròquies (de les quals tres a Formentera) agrupades en quatre Arxiprestats de les Pitiüses. A més, compta amb sis centres educatius fonamentats en els principis de la doctrina catòlica, dels quals un és a Formentera, el CEI Virgen Milagrosa.

25 anys de sacerdoci
En la breu biografia que ofereix la pàgina web oficial del Bisbat, es destaca que Vicent Ribas Prats va néixer el 12 de maig de 1968 a Eivissa, i va ser ordenat el 12 d’octubre de 1996 a la Catedral d’Evissa per Xavier Salinas. Va començar el seu ministeri pastoral com a vicari de la Parròquia de Santa Creu d’Eivissa entre els anys 1996 i 2000. Un any després va ser nomenat capellà del Col·legi Sa Real, i posteriorment Delegat de Pastoral Vocacional. L’any 2000 va ser nomenat Rector de Santa Gertrudis i Sant Mateu i Administrador Parroquial de Sant Miquel. L’any 2006 va ser nomenat Rector de Sant Miquel, membre de Consell de Consultors i Arxiprest de l’Arxiprestat de Santa Eulàlia. L’any 2008 va ser nomenat Rector de Santa Eulàlia des Riu, seguint com a Rector de Sant Mateu. L’any 2009 va ser nomenat canonge de la Catedral. El 15 de setembre de 2010 va ser nomenat Vicari General de la Diòcesi. El 2 de febrer de 2020 va ser nomenat Administrador Diocesà d’Eivissa i Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES